Política

Artadi i Maragall critiquen les detencions

Picabaralla perquè Cs insinua que Torra anima a prémer detonadors

Ernest Maragall i Elsa Artadi, portaveus d’ERC i JxCat, respectivament, a l’Ajuntament de Barcelona, va coincidir ahir a denunciar les detencions i la “repressió sistemàtica” de l’Estat, com ho va qualificar Maragall. Ho van fer en una compareixença de tots els portaveus durant les festes de la Mercè, en què tots dos van retreure a la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, que insinués que el president de la Generalitat, Quim Torra, animava a “prémer detonadors d’explosius”. “És indigne”, va afirmar Maragall amb referència a les paraules de Roldán. Artadi va anar més enllà i va anunciar que el seu partit està estudiant, “tant en l’àmbit del Parlament com dels advocats”, si les paraules de la portaveu nacional de Cs poden ser constitutives de delicte.

La portaveu del partit taronja a l’Ajuntament, Luz Guilarte, va acusar Artadi de “sumar-se a la defensa dels violents” amb referència a la seva presència en una concentració, dilluns, en defensa dels detinguts, i va donar suport a les declaracions de Roldán tot afirmant que tant la regidora com Torra “defensen els que vulneren els drets”. Per aquest motiu, va reclamar que se’ls inhabiliti a tots dos.

El popular Josep Bou va felicitar al seu torn l’actuació de la Guàrdia Civil però va defensar Torra, de qui va dir que es referia a la pressió al carrer, no pas a prémer detonadors. Eva Parera, de Barcelona pel Canvi, va fer una crida a la prudència, metre que ni Jaume Collboni (PSC) ni Joan Subirats (BComú) s’hi van pronunciar.

LES FRASES

Acusen de delictes de forma trivial i sense res darrere, d’una manera frívola
Elsa Artadi
Portaveu de JxCAT a l’Ajuntament de Barcelona
Mirem astorats els fets que ens envolten. La repressió és sistemàtica
Ernest Maragall
Portaveu d’eRC a l’Ajuntament de Barcelona
Artadi s’ha sumat a la defensa dels violents. Ha quedat desacreditada
Luz Guilarte
portaveu de Cs a l’Ajuntament de Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia