Política

Torra torna a situar al Parlament la resposta a la sentència basada en “democràcia, autodeterminació i drets humans”

El president avisa que “les amenaces del 155 no alteraran el més mínim” els plantejaments de l’independentisme

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a situar en el Parlament la resposta institucional que ha anunciat que hi haurà a la sentència del cas de l’1-O. Durant la sessió de control al Govern, el cap de l’executiu ha reiterat que la seva intenció és que sigui “la cambra la que prengui les decisions” sobre quina ha de ser la resposta de les institucions catalanes. A més, ha avisat que la seva proposta passarà perquè estigui basada “en tres grans principis: autodeterminació, democràcia i drets humans”. “Són els eixos de la gran majoria del país”, ha dit. De la mateixa manera, ha criticat que “gairebé tots els partits espanyols amenacen amb el 155” i que “aquesta és la seva única proposta per a Catalunya”. “Però això no ens ha de fer alterar el més mínim els nostres plantejaments”, ha avisat.

Torra ha defensat que els catalans han de respondre a la sentència “amb fermesa, serenitat, responsabilitat, determinació i sense sortir del camí del vot i la paraula”. “Aquesta és la formula amb la que el Govern afrontarà aquests dies, és el gran consens del 80% del país”, ha afegit. A la mateixa sessió de control, el president ha defensat que, després de superar la moció de censura que Cs va presentar, hi ha “l’estabilitat parlamentària i la majoria per tirar endavant el projecte de país que el Govern s’ha marcat”. Igualment, ha aprofitat per criticar Cs per la seva iniciativa. “Mai una moció de censura havia tingut un rebuig tan gran al Parlament. I espero que la JEC ens compensi pel l’acte electoral d’aquest dilluns de Cs”, ha ironitzat.

En el mateix sentit, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha carregat contra l’actitud de l’Estat, del PSOE, del PP i de Cs, i ha recordat “tota la repressió que està patint” l’independentisme. “Si una democràcia actua com un estat autoritari no és una democràcia. A les portes de la sentència, per que no volen parlar? Perquè no en tenen mai prou? Per que ens volen fer por?”, s’ha preguntat.

Des d’ERC, la portaveu, Anna Caula, ha vaticinat que el Suprem dictarà “una sentència de venjança, dura, perquè volen l’escarment”. La republicana, a més, ha criticat al PSC per “no desmarcar-se” de les “amenaces del PSOE amb el 155 i la llei de seguretat nacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia