Política

Colau reclama a Torra “un missatge clar i contundent de calma i condemna dels incidents”

L’alcaldessa demanarà a Teresa Cunillera que la policia espanyola deixi d’utilitzar les pilotes de goma després d’un nou ferit

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat que la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, per condemnar els incidents va arribar “molt tard”, un fet que ha dit que “ha sorprès a tothom”. “Agrairíem que el president estigués més present a la Generalitat, que llancés un missatge clar i contundent de calma i condemna d’aquests incidents”, ha reclamat Colau a la sortida de la reunió del CECOR. Ha afegit que “per donar resposta” tant a la situació “operativa” com “política” cal “un govern que hi sigui i que doni resposta a les demandes ciutadanes”. Per altra banda, Colau ha explicat que demanarà a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, que la policia espanyola deixi d’utilitzar les pilotes de goma després d’un nou ferit.

Colau ha explicat que una de les dues persones que han necessitat assistència hospitalària pels incidents del dimecres a la nit ha rebut l’impacte d’una pilota de goma en un ull. “Sabem que només en fa servir el Cos Nacional de Policia”, ha indicat, i per aquest motiu ha anunciat que en parlarà amb la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, “per aclarir-ho i demanar” que “no hi hagi aquest ús de pilotes de goma com ja es va dir al Parlament”, ha dit.

Colau ha volgut “cridar a la calma” perquè “la violència mai es el camí” després d’explicar que la “gran concentració” de 22.000 persones entre el carrer Marina i la Gran Via de la tarda va ser “pacífica”. No obstant, a la nit “va quedar una minoria que va tornar a provocar incendis i aldarulls” que “”no es poden tornar a produir més”, ha reblat.

Els cossos policials han observat que venien persones “perfectament preparades per provocar aquests incidents i aldarulls”, ha exposat Colau, “amb materials inflamables i còctels molotov” tal i com ha indicat que s’ha trobat a les motxilles dels detinguts. “Hi ha persones que venen de manera més professional a causar aquests incidents”, ha lamentat.

A la sortida de la reunió del CECOR Colau ha volgut destacar “la bona coordinació entre tots els serveis, liderats per Mossos d’Esquadra”, i ha dit que seguiran amb “tots els serveis activats” per les properes hores. No obstant, si bé hi ha diverses convocatòries com la dels estudiants, Colau ha afegit que “no té perquè haver-hi cap incident” perquè no tenen “cap coneixement de cap convocatòria concreta” que pugui comportar-ne.

Colau ha presidit de vuit a nou del matí una nova reunió del Centre de Coordinació (CECOR) per abordar els aldarulls de la nit de dimecres. A la reunió hi han participat membres dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Mossos d’Esquadra, mobilitat el SEM. Des que van començar les protestes es va activar un Pla d’emergències i al CECOR s’han celebrat diverses reunions els darrers dies. Per part de l’Ajuntament de Barcelona també hi havia el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle; la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz; i els regidors Eloi Badia i Rosa Alarcón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES