Política

Perilla la continuïtat de Morales com a president de Bolívia

El president de Bolívia, Evo Morales, no aconseguirà els vots suficients per proclamar-se guanyador de les eleccions de diumenge i s’haurà de fer una segona volta el 15 de desembre, que es presenta totalment oberta pels bons resultats obtinguts pel seu rival directe, l’exmandatari centrista Carlos Mesa. El còmput de resultats oficials estava ahir en una mica més del 22%, amb un avantatge momentani de Mesa respecte de Morales, mentre continuaven les sospites d’una temptativa de frau. Si es confirma la segona volta, Morales veuria compromesa per primera vegada la seva continuïtat al poder, perquè el tercer i el quart candidat més votats són proclius a donar suport a Mesa en la segona volta.

Precisament ahir, Mesa va fer una crida a una mobilització cívica per evitar un frau en el recompte de vots i va denunciar que l’òrgan electoral obeeix ordres de Morales i que ha aturat el recompte per evitar una segona volta. La missió d’observadors de l’OEA va reclamar a l’òrgan electoral que justifiqués perquè va aturar la transmissió del recompte preliminar de vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia