Política

Iglesias avança el no a la resolució pel dret a decidir

Diu que els comuns no hi votaran a favor perquè “no té recorregut”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va avançar ahir que els comuns no votaran a favor de la proposta de resolució pactada entre JxCat, ERC i la CUP per insistir en la defensa de l’autodeterminació i la reprovació de Felip VI, ja que considera que “és una gesticulació” de les forces independentistes que no té cap tipus de recorregut. En una entrevista que va concedir ahir a TVE, hi va afegir que la intenció de les tres formacions de portar el text a aprovació del ple del 12 i 13 de novembre és per mostrar que actuen amb unitat quan en realitat demostren “una fractura clara”. Mentrestant, a la sessió parlamentària d’ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, demanava als comuns que posessin fi a l’equidistància i se sumessin a la proposta de resolució, i va obtenir com a resposta de la presidenta del grup, Jéssica Albiach, que se sotmeti a una qüestió de confiança “en pensar cada cop en una part més petita de la societat”.

Sobre la situació que s’ha viscut els darrers dies a Catalunya, Iglesias va assegurar que s’havien produït desordres públics, però va reiterar que aquest “és un problema polític” que no es resoldrà ni amb la policia ni amb els jutges, sinó a través del diàleg amb meses amb representació dels partits catalans i estatals. Amb tot, el líder de Podem va defensar una sortida democràtica al conflicte, que impliqui que “els ciutadans catalans puguin votar alguna cosa”, i hi va afegir que la seva formació defensa un model federal o confederal d’Espanya i toca “parlar de plurinacionalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia