Política

Demanen des de l’eurocambra una amnistia per als condemnats

La Plataforma Diàleg UE-Catalunya, formada per eurodiputats de diferents grups de l’eurocambra, veu “desproporcionat l’ús de la força policial contra manifestants” en les protestes a Catalunya. “El moviment per la independència sempre ha estat pacífic. Estem preocupats pel context de tensió creixent”, indiquen. En una roda de premsa en el marc del ple de l’eurocambra a Estrasburg, la plataforma va reclamar ahir l’amnistia per als líders polítics i socials independentistes empresonats, va fer una crida al diàleg i va demanar a la UE que no “calli” en el cas català. “Si continuen callant, les institucions europees no tindran autoritat per jutjar qüestions de drets humans, de democràcia i d’estat de dret en altres llocs del món”, va avisar.

En la primera roda de premsa de la plataforma des que es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes, els eurodiputats que en formen part van reclamar a la UE que “afavoreixi el diàleg i una solució democràtica” a la qüestió catalana. “És el moment perquè la comunitat internacional actuï i s’involucri en la resolució del conflicte”, van dir.

Van intervenir diversos eurodiputats, com ara el del grup dels Verds/ALE François Alfonsi, que va assegurar que la situació a Catalunya mostra que hi ha “un risc per a la democràcia” a Europa. Al seu torn, l’irlandès Matt Carthy, de l’Esquerra Unitària Europea (GUE), va lamentar que la UE no s’hagi pres “seriosament el seu rol” en l’afer català. I l’eurodiputat de Bildu Pernando Barrena va qualificar “d’inacceptable des d’un punt de vista democràtic” la sentència del Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia