Política

Judicial

Quatre anys de presó per una piulada

Bolcats contra la repressió

L’olesà Felip Segura serà jutjat el 19 de novembre a Terol per un tuit sobre la Guàrdia Civil i demanen per a ell quatre anys de presó

Rep el suport de polítics i entitats del poble, que han obert un compte per pagar la fiança de 145.000 euros

L’olesà Felip Segura ja té data per al judici, el 19 de novembre, en el qual l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil demana per a ell quatre anys de presó i se li ha imposat una fiança de 145.000 euros per, entre d’altres, un delicte d’odi i injúries per una piulada del 14 de desembre del 2017 en què comentava sobre la Guàrdia Civil arran de la mort de dos agents després d’un tiroteig amb un criminal de Sèrbia: “Doncs que haguessin estudiat, en comptes d’allistar-se en un cos militar de perdonavides i estovaàvies. Em sap greu el tràngol de la família, però és el mateix tràngol de la família de qualsevol heroïnòman dels vuitanta. Ells han triat el camí que volien.” A partir d’aquí va començar el periple que va passar per anar a declarar el gener passat a Terol i veure com es tombaven els recursos perquè s’arxivés o passés a un jutjat català. Segura diu que la seva defensa es basarà en la llibertat d’expressió; en el fet que la Guàrdia Civil, en ser “en teoria un cos sense ideologia, no pot ser subjecte d’un delicte d’odi”, i en què els delictes que li han imputat han d’anar per via administrativa, i no penal.

El seu és un dels molts casos de persecució judicial de l’independentisme, i assegura que en cap moment va desitjar la mort de ningú. Li van investigar el patrimoni, però encara no li han executat la fiança, que ja diu que no podrà pagar. Tot i que d’inici va refusar rebre diners, l’elevada quantitat ha activat la solidaritat del municipi, que a banda de muntar un grup de suport a les xarxes, també ha obert un compte corrent (ES79 0049 3774 0020 1415 6003) que gestiona l’Associació Cultural del Montserratí, mentre mantenen el contactes amb els responsables de la Caixa de Solidaritat general perquè els confirmi si els ajudarà o no. En el ple de dijous es va llegir una moció de suport que van signar Bloc Olesà, JxCat, ERC, la CUP i PSC, i que han subscrit entitats locals, que també volen traslladar al Parlament. El 14 de novembre es muntarà un acte de suport, encara per concretar el lloc, amb la presència d’altres represaliats, i el dia del judici s’organitzaran autocars per acompanyar-lo i donar-li escalf. Segura explica que l’Oficina de Drets Civils de la Generalitat també vol escenificar d’alguna manera el seu suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia