Política

Iceta demana evitar que les vagues “devaluïn” la universitat catalana

El líder del PSC reclama que es compatibilitzi el dret a la protesta amb la “qualitat acadèmica”

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha demanat que es compatibilitzi el dret a la protesta amb la “qualitat acadèmica” per evitar que les vagues convocades per rebutjar la sentència del procés “devaluïn” els títols universitaris a Catalunya. “Imagineu que comença a córrer que a Catalunya els alumnes tenen menys hores o menys dies de classe, i que els seus títols comencen a valer menys, en el sentit de la cotització acadèmica del mercat. Perquè diuen “com a Catalunya no estudien tant un títol tret aquí no val tant com a qualsevol altra universitat’”, ha exposat en una entrevista a RNE.

Iceta ha destacat que aquesta hipòtesi no només preocupa els socialistes, sinó també els rectors, amb qui mantenen un “estret contacte” i han garantit que es mantindrà el nivell acadèmic en les diferents carreres.

El líder dels socialistes catalans ha negat que els rectors hagin ofert “avantatges” als que vulguin secundar la vaga, sinó que ha afirmat que simplement s’ha donat l’opció de passar d’un sistema d’avaluació a un examen final.

Així mateix, ha demanat que els alumnes que vulguin fer vaga, que tenen dret a això, no impedeixin que els que vulguin anar a classe puguin fer-ho.

“Jo que sóc una persona molt pragmàtica hauria entès que haguessin dit ’un dia pararem’ (...) Però, farem una vaga indefinida corrent el risc que els nostres títols siguin percebuts per la societat com menys vàlids, precisament, perquè no hem anat a classe tant com es va a altres llocs? Això és el que a nosaltres ens preocupa”, ha recalcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia