Política

El ple de Blanes rebutja la moció de Cs per condemnar “la violència dels CDR”

Retiren de l’ordre del dia per falta de suport de l’oposició la petició d’una subvenció del PUOSC per a dos projectes urbans valorats en 1,4 milions d’euros

L’Ajuntament de Blanes va rebutjar la moció que va presentar Ciutadans (Cs), en què es demanava condemnar “la violència dels CDR i el terrorisme en democràcia”. La proposta d’acord, que va generar tensió durant el ple de dimecres, incloïa una defensa de la tasca desenvolupada aquests darrers dies per les forces de seguretat: Policía Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. La moció va ser rebutjada per 14 vots en contra: quatre d’ERC, cinc de Blanes en Comú Podem, tres de Junts per Blanes i dos dels regidors del PSC, que va donar llibertat de vot als seus cinc regidors i regidores. Per la seva banda, els quatre vots a favor que hi ha hagut els va exercir Ciutadans, així com una de les regidores del PSC. Finalment, també hi va haver dues abstencions, manifestades per la resta d’edils socialistes.

Un altre dels temes destacats inclosos en l’ordre del dia era demanar una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per impulsar dos projectes urbans, però finalment es va haver d’aparcar. Va ser per falta de suport de l’oposició, que va votar en contra de la modificació de crèdit prèvia a l’aprovació del punt específic del PUOSC.

Continuarà treballant

Al final del ple, en l’apartat de precs i preguntes, l’alcalde d’ERC, Àngel Canosa, ja va avançar que es continuarà treballant els pròxims dies amb tots els grups polítics en aquesta qüestió de la subvenció, amb l’objectiu que es torni a convocar un ple extraordinari per a la seva aprovació. El que es vol demanar són sengles ajuts econòmics, que sumen un total de mig milió d’euros, en el marc del PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, per al període 2020-2024. Els dos projectes pels quals es volen demanar les subvencions del PUOSC estan situats, d’una banda, al barri de sa Massaneda, i de l’altra, al de Mas Enlaire. El primer projecte, amb un pressupost total de 616.600 euros, és l’estabilització del talús i el jaciment arqueològic dels Padrets, on hi ha restes de la presència dels ibers a Blanes. El segon és per a la primera fase del projecte de remodelació i condicionament de la plaça 11 de Setembre, amb un pressupost de 800.520 euros.

Aprovat el pla local de joventut

D’altra banda, es va aprovar per unanimitat el pla local de joventut 2019-2023. Segons una nota del consistori, l’objectiu és continuar desenvolupant una política integral que respongui a la realitat juvenil del municipi. Per això, diuen, s’ha dut a terme un procés participatiu en què s’han fet un seguit de trobades per establir prioritats. El pla parcial de delimitació per a l’ampliació de Peixos Ros també va quedar aprovat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid