Política

La CUP reclama ser veu contra el règim davant un diàleg inútil amb l’Estat

Nega la unitat quan s’envien els Mossos a protestes i desnonaments

Insta ERC, JxCat i els Comuns a pactar autodeterminació, drets socials i presos al carrer

La CUP no anirà al Congrés dels Diputats a negociar res amb un futur govern del PSOE investit pel PP i Cs o per Podem perquè, en qualsevol cas, per a la formació anticapitalista serà un pacte de “supervivència del règim”. Tampoc hi anirà amb cap intenció legislativa. Per la CUP, és impossible canviar l’Estat espanyol ni pensar que un inici de diàleg amb el futur govern permetrà d’exercir l’autodeterminació, de posar fi als desnonaments o als acomiadaments laborals ni d’aconseguir l’alliberament dels presos polítics. Al Congrés només s’hi ha d’anar per aixecar la veu crítica i pública contra el règim en la seva pròpia cambra parlamentària, segons van defensar ahir a Barcelona en l’acte central de campanya els candidats de la CUP d’arreu del territori. La cap de llista per Barcelona, l’exdiputada Mireia Vehí, va advertir a ERC, JxCat i En Comú Podem que “garantir la governabilitat de l’Estat i investir al PSOE és assegurar la monarquia i l’Íbex 35” i els va fer una crida a convertir el 10-N en “un plebiscit destituent del règim”.

Molt crítica amb ERC i JxCat durant l’acte al barri de Sant Antoni, Vehí va retreure als republicans en referència al vicepresident Aragonès que “un conseller d’ERC es permeti anar a un casament amb representants de l’Íbex, amb aquells que tallen la llum i l’aigua i ens fan fora de casa”. A la crida a la unitat d’acció de Puigdemont, Comín, Ponsatí i JxCat, Vehí va respondre que no hi pot haver unitat “de plató de televisió” mentre “ens envien els Mossos i vostès l’ únic que fan és retallar drets”.

En darrer terme, va exposar les condicions per a un acord estratègic amb ERC, JxCat i En Comú Podem: autodeterminació, aturar els desnonaments, limitar el preu dels lloguers, apujar els salaris, aturar les externalitzacions i les privatitzacions dels serveis públics, no col·laborar amb cap mesura repressiva i no fer cap pacte amb “els partits del règim”

LA FRASE

Garantir la governabilitat, investir el PSOE, és assegurar la monarquia i l’Íbex 35
Mireia Vehí
cap de llista de la cup per barcelona

“Pacte de supervivència” del 78

El número dos per Barcelona, l’exdiputat Albert Botran, va advertir a les bases independentistes que, després del 10-N, hi haurà un “pacte de supervivència del règim” entre els seus partits, tant si el PSOE forma govern gràcies al PP i Cs com si ho fa gràcies a Podem. Botran va instar l’esquerra espanyola a fer “autocrítica” per dir que la prioritat era fer fora el PP perquè el PSOE seria “una versió dialogant, una possibilitat no repressiva”. El número quatre de la llista, Aleix Auber, va defensar l’objectiu electoral de la CUP i va advertir contra el fet que “els vots s’aprofitin com una cortina de fum per un fals diàleg”. “L’Estat no vol oferir res. No poden continuar enganyant la gent. Dins de l’Estat no hi ha lloc per a les nostres demandes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia