Política

Albiach coliderarà amb Colau mentre dimiteixen més crítics dels comuns

La cap al Parlament entra de coordinadora nacional coincidint amb la marxa d’Anticapitalistes i DesbordemCat

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, s’incorpora com a tercera coordinadora nacional de la formació al costat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia de Castelldefels, Candela López. Amb la vista posada en les pròximes eleccions catalanes, el triumvirat de Colau, Albiach i López ha estat l’única llista a presentar-se a la direcció de Catalunya en Comú en el procés de renovació de l’executiva i el consell nacionals al mateix temps que una quinzena de membres d’Anticapitalistes i DesbordemCat han anunciat la seva dimissió de l’executiva.

Catalunya en Comú va anunciar ahir la incorporació d’Albiach mentre els crítics feien pública la seva marxa, una decisió presa des de fa setmanes, expliquen, però que no s’ha anunciat fins després de les eleccions del 10-N precisament per no perjudicar la formació. Els dimissionaris dels dos corrents interns dels comuns justifiquen la marxa pel que consideren un allunyament dels principis fundacionals. “Hem passat de lluitar contra l’austeritat a aprovar el sostre de despesa, de voler tombar el règim del 78 a ser el soci minoritari del PSOE del 155, de defensar el dret a decidir a no donar suport a l’amnistia de les preses polítiques”, s’apunta en l’escrit que han fet arribar a l’executiva. També critiquen que s’hagi perdut l’oportunitat d’ampliar aliances d’esquerres en les municipals preferint “la coalició electoral permanent” i “els càlculs” per obtenir representants a la Diputació. En darrer terme, carreguen de manera duríssima contra els òrgans de direcció, que afirmen “que mai han tingut capacitat de presa de decisions” perquè aquestes es prenen en “altres espais” i sense coneixement de la majoria de l’executiva.

Colau referma el seu lideratge a Catalunya en Comú després del període de llarg interinatge que va provocar la marxa de Xavier Domènech al capdavant de la formació obrint la caixa dels trons que ja va acabar causant la marxa de sobiranistes com ara Alamany i Nuet cap a ERC.

Colau, Albiach i López seran ratificades al 2 de desembre i dirigiran una nova executiva que estarà formada per 30 persones i incorporarà un representant a l’Ajuntament, al Parlament, al Congrés i a la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia