Política

Suport al procés sobiranista

Els inscrits per donar suport al 9-N superen les previsions

Mas, Ortega i Rigau seran rebuts per més de 28.000 persones davant del TSJC després de trobar-se amb Puigdemont

El nombre de registrats desborda les expectatives dels organitzadors

La mobilització de suport a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega pel judici del 9-N ja té 28.000 inscrits, una xifra que, si es compleix, desbordarà no només les previsions dels organitzadors sinó també, i de llarg, els precedents de les concentracions que es van organitzar el dia que Mas va declarar per primera vegada l'octubre del 2015, quan la Guàrdia Urbana de Barcelona va calcular els assistents en 6.000, i també les de les posteriors declaracions que hi ha hagut en el procés sobiranista, com ara la de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, al desembre. Aquests 28.000 suposen un increment considerable des de diumenge, quan el president de l'ANC, Jordi Sànchez, va deixar anar la primera xifra a la ràdio: 10.000 inscrits, va dir, i més tard l'entitat la va elevar fins a 15.000 en un comunicat. S'han dut a terme, doncs, 13.000 registres nous des de diumenge, als quals cal sumar els que, com en la resta de manifestacions, s'han afegit a la protesta sense passar pel formulari previ al web que han habilitat els organitzadors.

Tot i l'aparent magnitud de la xifra, l'experiència dels convocants, l'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'AMI,­ en grans mobilitzacions amb més d'un milió d'assistents, com ara les de les diades consecutives des del 2012 fins al 2016, no fa pensar que hi hagi d'haver cap problema, malgrat que les entitats admeten que no hi ha un dispositiu concret, ja que no és una manifestació com la de l'11 de setembre, sinó una concentració davant d'un tribunal.

Com arribar-hi

Que finalment el judici se celebri al Palau de Justícia, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i no a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat, facilitarà la mobilitat per arribar a la concentració, ja que és un punt cèntric al qual es pot arribar ràpidament en transport públic. El Palau és al bell mig del passeig de Lluís Companys, entre el parc de la Ciutadella i l'Arc de Triomf de Barcelona, ben a prop de l'estació d'Arc de Triomf de l'L1 del metro i de rodalies i també de l'Estació del Nord, punt d'entrada i sortida de moltes línies d'autocars que passen per la ciutat. No obstant això, els organitzadors recomanen als assistents que intentin evitar l'estació d'Arc de Triomf en previsió d'aglomeracions al metro i que, com a alternativa, arribin des de les de Tetuan (L2), Jaume I (L4), Barceloneta (L4) i Urquinaona (L1 i L4). Els que hi vagin des del Garraf, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre poden baixar a l'Estació de França, a prop de la Ciutadella, terminal on paren els trens de rodalies i regionals de les línies del sud i els Talgo i Euromed que connecten Catalunya amb el País Valencià i la regió de Múrcia.

Desenes d'autocars, de moment 120, arribaran també des de diversos indrets del país plens de gent. Com en les anteriors concentracions al TSJC, està previst que puguin aparcar en carrers propers als jutjats per arribar a temps a l'inici de la protesta, marcat a les 8.15 del matí, 15 minuts després que el president Carles Puigdemont faci una declaració institucional des del Palau de la Generalitat, on es trobarà amb els tres encausats de bon matí per mostrar-los el seu suport i el del govern.

El judici, al carrer

En aquesta ocasió, la concentració no es limitarà a rebre els membres de l'anterior govern a l'entrada i la sortida dels tribunals, sinó que també inclourà la possibilitat de seguir el judici des del carrer, on s'instal·larà, segons ha pogut saber El Punt Avui, un sistema de sonorització per sentir què passa dins de la sala regida pel president del TSJC, Jesús María Barrientos, i els magistrats Carlos Ramos i Eduardo Rodríguez.

LES XIFRES

28.000
inscripcions
al web dels organitzadors des que es va posar en marxa el 20 de gener.
120
autocars
sortiran d'arreu de Catalunya per fer arribar manifestants a Barcelona.
8.15
hores
del matí és l'instant escollit per al tret de sortida de la concentració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona