El servei d'ambulància enfronta govern i oposició a Montserrat

El servei que existeix a la Vall dels Alcalans (Montserrat, Montroi i Real) ha estat darrerament motiu de controvèrsia.

Aquesta prestació, que assisteix i transporta persones accidentades de la Vall dels Alcalans i duu les persones majors als centres de salut, té un cost d'uns 42.000 euros a l'any; 25.000 euros d'aquests, els aporta l'Ajuntament de Montserrat.

Així doncs, l'aspecte econòmic sembla ser, al capdavall, el nucli del problema entre defensors i detractors de l'actual servei d'ambulància. Uns defensen que es torne a signar el conveni entre tots els pobles de la Vall i mantenir l'actual assistència; altres barallen diferents possibilitats amb l'ambulància que haja d'assistir el poble de Montserrat.

Per una banda, Gent d'Esquerres ha acusat el govern municipal de voler llevar un servei que funciona des de fa més de 30 anys. Segons Josep Maria Mas, «la crisi i l'austeritat no són excuses per fer desaparèixer l'Ambulància», atès que segons el responsable d'aquesta formació política, «hi ha altres despeses que són menys importants i es continuen assumint».

Segons el seu parer, «aquesta prestació bàsica no pot ser suprimida amb l'únic argument de l'austeritat, ja que l'ambulància atorga als veïns de Montserrat un servei públic i consolidat». Així mateix, ha assegurat que «aquesta línia és la que ha seguit l'Ajuntament quant als serveis públics» i ha afegit que «l'any passat, Montserrat es retirà dels Serveis Socials de la Mancomunitat».

Per altra banda, el govern municipal defensa que, en cas de no signar el conveni pel que fa a l'ambulància, serà a causa de la reducció de despeses que, segons el Partit Popular, estan duent a terme. Però a més d'això han asseverat que «l'assistència no té sentit, ja que una possible SAMU de Torrent seria més efectiva que l'actual ambulància».

Tanmateix, han manifestat que si no es produeix un consens en la Mancomunitat respecte al nou servei, l'Ajuntament de Montserrat no buscarà opcions alternatives a l'ambulància mancomunada. El PP ha expressat que Gent d'Esquerres està utilitzant aquest tema com una arma política per desgastar l'actual govern.

Per últim, la formació política Aigua ha subratllat la complexitat del tema, i ha defensat una possible eixida del servei d'ambulància per motius econòmics, ja que segons el seu responsable, Joan Garcia Perales, «açò portaria a reduir despeses». Alhora, ha destacat que s'ha d'actuar segons un consens i no de manera unilateral per part dels governs municipals. Per últim, ha assenyalat que «cal revisar el conveni i que si això comporta portar una SAMU per a Montserrat, a causa del nombre creixent de població, s'hauran d'assumir aquestes despeses».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.