Política

Els EUA veten els portàtils en vols al Pròxim Orient

El Regne Unit s'afegeix a l'obligació de facturar aparells electrònics en alguns vols directes

Por de més atemptats

L'administració nord-americana va confirmar ahir que imposarà a partir de dissabte noves restriccions sobre els aparells electrònics més grans que el mòbil quan es viatgi en avió cap als EUA des de deu aeroports del Pròxim Orient i del nord d'Àfrica. Washington justifica la mesura com a prevenció davant l'amenaça constant d'atemptats.

El departament de Seguretat Interior dels EUA demanarà als passatgers procedents de 50 vols diaris procedents dels aeroports de Jordània, Egipte, Turquia, l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Kuwait, el Marroc i Qatar que facturin els aparells electrònics més grans que el telèfon mòbil com poden ser les tauletes, els DVD portàtils, els ordinadors portàtils i les càmeres. Els aeroports afectats, tots ells de països de majoria musulmana. Poc després de l'anunci dels EUA, el Regne Unit es va sumar a la mesura de prohibir els ordinadors portàtils com a equipatge de cabina en alguns vols directes de sis països (Turquia, el Líban, Jordània, Egipte, Tunísia i l'Aràbia Saudita), alguns dels quals també són a la llista de Washington.

Per mirar d'apaivagar recels, fonts oficials nord-americanes van aclarir ahir que la nova restricció no té res a veure amb els esforços del president Donald Trump per imposar una prohibició de viatges a sis països de majoria musulmana. La portaveu del departament de Seguretat Interior va dir que els EUA es basen en “informació d'Intel·ligència per determinar els aeroports afectats”.

Segona ordre executiva

La restricció arriba després de la segona ordre executiva de Trump per vetar l'entrada als EUA durant 90 dies de viatgers de sis països de majoria musulmana i de suspendre 120 dies el programa d'acollida de refugiats. L'ordre, revisada per la Casa Blanca des de la prohibició original emesa al gener per evitar problemes amb la justícia, va ser suspesa per dos jutges federals i, de moment, no es pot aplicar.

LA DATA

25.03.17
Entra en vigor la restricció sobre aparells electrònics en els vols cap als EUA provinents del Pròxim Orient.

Ivanka Trump tindrà un despatx a la Casa Blanca

Ivanka Trump, de 35 anys i filla gran del president dels EUA, tindrà una oficina a l'ala oest de la Casa Blanca on ja treballa el seu marit, Jared Kushner. Ivanka té un rol rellevant des que el seu pare és president, i a partir d'ara augmentarà la influència en el cercle presidencial. A Washington és habitual veure-la acompanyar el seu pare en actes oficials amb mandataris internacionals. De fet, divendres passat va seure al costat d'Angela Merkel en la visita a la Casa Blanca de la cancellera alemanya.

Per evitar suspicàcies, Ivanka no tindrà sou ni càrrec. El departament de Justícia nord-americà ja va donar llum verd el gener passat a la contractació de Jared Kushner com a assessor de la Casa Blanca, sense que això suposés cap contradicció amb la legislació federal.

Els dubtes sobre el paper de Kushner en la nova administració nord-americana van emergir en entendre's que podia haver-hi conflicte d'interessos atesos els amplis interessos empresarials de Donald Trump, el fet de treballar amb membres de la família, i la influència que té la seva filla Ivanka.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona