Política

Els diputats surten finalment de Westminster

Centenars de parlamentaris i ciutadans estaven retinguts a la cambra britànica i a la propera abadia de Westminster des de l'atac

Centenars de diputats que eren retinguts a la Cambra dels comuns a Londres, han pogut marxar cap a casa cinc hores després de l'atemptant d'aquest dimecres contra el Parlament del regne Unit.

D'altra banda, prop d'un miler de persones, entre ells membres de la premsa i funcionaris, que han estat traslladats des de la seu parlamentària cap a la propera abadia de Westminster, sortiran també després que la Policia hagi pres les seves dades.

Els diputats s'han entretingut xerrant i fins i tot han menjat al recinte. Els nombrosos ciutadans confinats a l'emblemàtic temple londinenc se'ls ha ofert també te o cafè.

Una de les persones retingudes a l'abadia ha estat la periodista d'Efe Paula Baena Velasco, que realitzava una visita organitzada a les càmeres parlamentàries britàniques quan s'ha vist atrapada a causa d'aquest incident.

La periodista, de 24 anys, ha explicat que els participants en la visita s'han assabent dels succés en un primer a través dels seus telèfons mòbils.

“Després hem vist a les pantalles que retransmeten l'activitat de les cambres que les sessions s'havien suspès”, ha afegit.

Posteriorment, el personal del Parlament els ha explicat que hi havia una situació d'alerta.

Després de passar una llarga estona en aquest recinte, les persones retingudes van ser traslladades a la propera abadia de Westminster, a l'espera de rebre noves instruccions. Els diputats s'han quedat a la Cambra dels Comuns.

En l'atac d'aquest dimecres a Londres han mort un total de quatre persones, entre les quals un policia i l'atacant. Una vintena més han resultat ferides de diversa consideració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona