Política

Josep-Lluís Carod-Rovira. director de la càtedra sobre diversitat social de la Upf. exvicepresident del govern (erc)

Quan siguem independents quina creu que hauria de ser la política del nou estat en relació a la diversitat religiosa i les confessions religioses?

Avançament de l'entrevista al president de la Generalitat

Resposta a la pregunta del convidat:

  • VÍDEO: Josep-Lluís Carod-Rovira. El PUNT AVUI TV
És evident que no es pot donar l'esquena a les religions, perquè existeixen, són part del nostre patrimoni. Les arrels cristianes de Catalunya hi són, però tenim alhora molta població que ha vingut de fora, que té altres confessions religioses i que exigeix, demana, i té dret a fer-ho, respecte per la seva opció de fe. Ha de ser un país que, des de l'aconfessionalitat més escrupolosa no pot girar l'esquena a les religions. Pel que té d'importància en la configuració de l'ésser humà, moltes famílies que han triat la religió com un espai de creixement vital, les que siguin, pel que té de pròpia identitat, del que som europeus i catalans, pel que representa també de coneixement en general, no veig les religions fora de l'espai públic. Explicar-les ens enriqueix a tots. Per damunt d'això hi ha un dret, a creure el que es vulgui, que s'haurà de respectar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia