CONSOL CANTENYS

PORTAVEU DEL PSC DE VILAFANT

«La manera de fer del govern justifica la moció de censura»

Serà la nova alcaldessa arran de la moció de censura que ha presentat el seu grup, amb la regidora del PP i la regidora del ViU que va deixar el govern. El 19 de desembre es farà el ple

A les darreres eleccions municipals a Vilafant CiU i PSC, que van governar plegats en l'anterior mandat, van obtenir cinc regidors. Tots dos van intentar formar govern amb el grup independent ViU, que amb dos regidors, va tenir la clau de l'alcaldia. Finalment el pacte que es va tancar va ser entre CiU i el ViU, però fa un mes i mig la regidora del grup independent Rosa Torrent va passar a l'oposició per desavinences amb la manera de fer del govern i va deixar els seus excompanys en minoria. Aquest fet ha comportat que l'oposició –PSC, PP i Rosa Torrent–, que sumen set vots, hagi presentat una moció de censura que es debatrà en un ple extraordinari el 19 de desembre i que suposarà l'accés del PSC a l'alcaldia de Vilafant, que fa més de dues dècades que ocupa CiU.

–Per què han presentat una moció de censura?
–«Perquè hi ha una diferència de criteris en la manera de governar i en alguns dels temes importants pel municipi. Per exemple, no compartim el plantejament que s'ha fet des del govern amb Poliesports; ni com s'ha portat el tema de la Fricafor; ni el fet que no s'hagi collat l'Ajuntament de Figueres i la Generalitat pels accessos a l'estació o amb les infraestructures. Nosaltres fa molt de temps que demanem que es formi una comissió per tot el tema de les infraestructures, però mai se'ns ha volgut escoltar. També en l'àmbit intern en aquests dos anys s'ha creat molta mala maror entre el personal municipal i s'han obert molts expedients. Per tant creiem que el poble ha d'anar per un altre camí.»
–N'han fet molta via de posar-se d'acord els set regidors de l'oposició.
–«És que compartim els criteris en la manera de governar que té CiU i ViU i creiem que la moció de censura resultarà positiva. Hem valorat molt la conveniència o no de presentar-la i al final pensem que ha de ser així.»
–El govern insinua que el PSC ja havia amanit amb la regidora del ViU Rosa Torrent la seva sortida del govern, ara fa dos mesos, per presentar la moció.
–«Això és fals. Amb la Rosa Torrent no hi vam parlar en cap moment. Només ho vam fer un cop ella va presentar la seva renúncia als càrrecs al govern i va anunciar que passava a l'oposició. En aquell moment ella ens va manifestar que estava descontenta del tracte que havia rebut i de la manera de fer del govern.»
–Accedirà a l'alcaldia a un any i mig de les eleccions, amb un pressupost que s'haurà de fer a corre-cuita i en la pitjor època econòmica.
–«Serà complicat i en som molts conscients. No serà un temps fàcil però per responsabilitat política amb el poble hem considerat que s'havia de fer aquest pas.»
–La primera decisió serà la d'aturar Poliesports, tot i que ja es van obrir les pliques i hi havia una empresa pendent de l'adjudicació?
–«Poliesports estava mal plantejat i era un projecte excessiu per les necessitats del municipi. Creiem que s'ha de fer el pavelló i buscarem el finançament i els recursos per fer-lo, però no podíem hipotecar-nos amb una empresa i amb altres equipaments que ara no són tan necessaris.»
–Creu que el fet de treure l'alcaldia de Vilafant a CiU pot tenir conseqüències en el pacte que tenen signat al Consell Comarcal?
–«Penso que no n'ha de tenir. Vilafant és un tema d'àmbit local i el pacte al Consell Comarcal funciona bé i, per tant, penso que les situacions són diferents.»

Li trenquen els vidres del cotxe amb una pedra

La presentació de la moció de censura ha creat un clima enrarit a Vilafant, i la primera conseqüència ha estat que uns desconeguts van trencar el vidre davanter del cotxe de Consol Cantenys amb una pedra de grans dimensions, quan el vehicle era aparcat davant de casa seu. Els fets van passar dimarts al vespre, l'endemà que es presentés la moció. Cantenys, que va estar fora de viatge a Roma i va arribar dilluns a la nit, va sentir un soroll al voltant de les set de la tarda. Al cap d'una estona va sortir per anar a recollir el seu fill al cinema i es va trobar la pedra davant la porta de casa i el vidre del cotxe trencat. «És una situació molt desagradable», va dir. La portaveu del PSC ho ha denunciat als Mossos.

Ahir, Cantenys va estar tota la jornada al Consell Comarcal, on és la presidenta. En el govern d'aquesta institució coincideix amb Joan Vilahú –que és regidor d'Hisenda a Vilafant– i Josep Blanch, responsable comarcal d'UCD, partit en el qual milita l'alcaldessa, Pepi Comalada, i dos regidors de govern. Comalada té intenció de fer una roda de premsa, però ahir va dir que la presentació de la moció l'ha «sorprès i decebut, perquè el PSC no ha volgut parlar de res amb el govern». També va recordar que CiU va ser la llista més votada en les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona