Sis alcaldes de l'Alt Camp denuncien la precarietat dels equipaments dels seus municipis

Alerten del descens de la inversió del govern a la comarca

Els sis batlles, tots del mateix color polític, compareixien dimecres, davant els mitjans informatius, flanquejant la diputada al Parlament de Catalunya, la convergent Dolors Batalla, per denunciar públicament el descens de la inversió del govern en els respectius municipis. Enric Guinovart, alcalde de Puigpelat, informava que el centre escolar ha quedat a mig fer –sense menjador–, i que «no hi ha manera que es facin els col·lectors d'aigües». Guinovart també qualificava de «pèssim» el servei d'ADSL, tota una incoherència avui que «es parla de llibres de text digitals».

A Rodonyà, els escolars «fa tres anys que fan les classes en barracons perquè no hi ha diners per fer l'ampliació del col·legi», declarava l'alcalde Josep M. Saumell. La situació és tan precària que els infants «no disposen de serveis i per anar al lavabo han de sortir fora del recinte», comentava el batlle d'aquest municipi, on també s'escolaritzen els alumnes de Montferri i on ja es comptabilitzen un total de 120 escolars «amb un increment d'un deu per cent de l'alumnat cada curs».

El Pla de Santa Maria té pendent la construcció de la depuradora. «Hi havia empreses que estaven disposades a pagar un cinquanta per cent de la inversió, però la idea no ha prosperat. Si no hi ha una solució aviat podem arribar a danyar els aiguamolls», alertava l'alcalde Mateu Montserrat.

A Cabra del Camp, on també tenen problemes amb les aigües residuals, l'alcalde Andreu Ferré ja no té «més excuses per donar als veïns». El problema és idèntic a Figuerola del Camp. «Aboquem les aigües residuals a la rasa i a dos-cents metres hi ha els pous de captació d'aigua. Ho vam denunciar, però la solució no arriba», diu el batlle Marcel Segarra. En opinió de l'alcalde de Bràfim, Joan Josep Raventós, l'origen de la situació és «l'empitjorament del finançament» i denuncia «la falta de sensibilitat cap a l'agricultura».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona