Política

política

psoe

Susana Díaz a Pedro Sánchez: “El teu problema no sóc jo, ets tu”

Debat a tres dels candidats a les primàries del PSOE

Pedro Sánchez, Susana Díaz i Patxi López defensen el seu model de partit a la seu del carrer Ferraz de Madrid

Els tres aspirants a ocupar la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez, Susana Díaz i Patxi López, participen aquest dilluns en el debat de les primàries socialistes. L'acte se celebra des de minuts abans de dos quarts d'una del migdia a la seu del carrer Ferraz de Madrid.

El debat ha arrencat amb una breu introducció de cada candidat i a continuació ha començat el bloc polític. L'intercanvi d'idees ha començat tranquil però aviat han començat a ploure garrotades verbals. La presidenta andalusa ha acusat l'exsecretari general socialista d'inconsistent. Segons ella, el PP és un “partit tòxic” però no “ximple” i ja li va bé un candidat que no tingui prou pes al PSOE.

També li ha retret donar de canviar sovint de posició en el debat territorial: “No es pot tenir cada dia de la setmana una visió d'Espanya diferent”. Sánchez ha replicat recordant a Díaz que ha mantingut un discurs erràtic sobre la qüestió catalana. Ha subratllat que a tots els socialistes estan d'acord en que hi ha “una única sobirania nacional que és la del conjunt de l'Estat espanyol; que hi ha un únic estat que és l'espanyol, i que hem de reconèixer una major diversitat territorial en el nostre ordenament constitucional”. “Jo defenso l'Espanya nació de nacions que defensaven Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero”, ha afirmat. Segons ell, aquesta és “la millor intersecció entre aquells que defensem que Espanya és una nació i els que consideren que és una realitat plurinacional”. “Aquesta és la posició que jo tinc i, efectivament Susana, cal anar molt amb compte amb les paraules. Em sembla un error dir en campanya electoral que els bancs catalans s'enduen els estalvis dels andalusos i em sembla un error dir que el català, el basc i el gallec són accents perquè són idiomes; també hem de reconèixer la realitat plurilingüe del nostre país”, ha incidit.

La líder socialista ha titllat de mentider Sánchez per posar en boca seva diverses afirmacions sobre el debat territorial i l'ha qualificat d'“imaginatiu” per dir que “Espanya és una nació de nacions culturals”. Díaz ha situat en els termes de la Declaració de Granada, que considera com el posicionament de referència del partit en matèria territorial, i ha reivindicat la “igualtat de tots els espanyols”.

A més, ha dit a acusat Sánchez de voler “justificar-se” a través de les diferències. “Entenc que intentis justificar la derrota i la desunió a través de les diferències teves i meves, però si el teu problema fos jo, hauria acabat fa molt temps. El teu problema no sóc jo, és que fa dos anys vas elegir una executiva de la qual els 38 membres només en queden set”, ha etzibat. “El teu problema no sóc jo, ets tu”, ha rematat.

Podeu veure el debat en diferit a través d' El Punt Avui digital :



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona