Política

L’espanyol desaparegut és una de les víctimes de l’atemptat de Londres

El govern de Rajoy i els seus familiars confirmen la mort d’Ignacio Echeverría

Falsa alarma davant la futura ambaixada dels EUA a la capital

El govern espanyol va confirmar ahir en un comunicat la mort d’Ignacio Echeverría, l’espanyol desaparegut en l’atemptat de dissabte després de ser apunyalat pels terroristes. Una de les seves germanes va posar un missatge a Twitter que deia: “Ignacio no va sobreviure al moment de l’atemptat.” Era un banquer de 39 anys de Ferrol que passejava amb un monopatí dissabte per la nit pel pont de Londres quan va veure que un dels terroristes estava apunyalant una dona i se li va llançar a sobre. Els altres terroristes el van atacar per darrere. La seva família no va saber res d’ell fins ahir, que es va confirmar la seva mort. “Gràcies a tots els que el vau estimar i cuidar”, deia el missatge. Echeverría es converteix en la vuitena víctima de l’atac terrorista de dissabte al pont de Londres, que va deixar també 48 ferits, dels quals 18 es troben en estat crític. Ahir van confirmar també la mort de Xavier Thomas, un ciutadà francès de 45 anys que havia anat a Londres a visitar la seva parella. Va ser atropellat per la furgoneta dels terroristes i va caure al riu. Van trobar el cadàver a 4 quilòmetres riu avall. La seva parella està ingressada. És la tercera víctima francesa confirmada pel president francès. Se suma a dues australianes, una canadenca i un britànic. La policia britànica només ha facilitat el nom d’una víctima oficial. A mesura que es va coneixent més informació sobre els tres terroristes, s’incrementen les critiques a Scotland Yard i als serveis secrets britànics. Ahir es va saber que el tercer terrorista, Youssef Zaghba, de 22 anys, italià de pare marroquí, no va ser detingut a l’aeroport de Stansted tot i que les autoritats italianes el van incloure en el Sistema Internacional Schengen, una base de dades d’àmbit internacional que inclou totes les persones en perill de radicalització. El Regne Unit, tot i no ser part de l’espai Schengen, hi coopera en seguretat i va rebre l’avís sobre Zaghba quan va arribar a Londres l’any passat. La policia britànica el va deixar passar.

Quan va ser detingut a l’aeroport de Bolonya el març del 2016, el jove va dir: “Vull ser un terrorista.” No el van poder processar a Itàlia per falta de proves, però el van incloure en la llista. En declaracions a la premsa italiana, la mare de Zaghba va dir ahir que creia que el seu fill s’havia radicalitzat al Regne Unit i que no entenia com no va ser vigilat.

La policia britànica va fer esclatar ahir dos vehicles abandonats a prop de la futura ambaixada dels EUA a Londres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona