Política

Funcionaris catalans sol·liciten al sindicat CSIF el protocol contra “ordres il·legals”

Aquest recomana “interposar la corresponent denúncia davant la Policia, Fiscalia o òrgans judicials”

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha rebut sol·licituds per part de treballadors públics catalans reclamant informació sobre el protocol previst davant la possibilitat que rebin “ordres fora de la legalitat per part dels seus superiors”. A través d’un comunicat aquest divendres, el sindicat ha informat de les sol·licituds remeses per part dels funcionaris després d’anunciar el president català, Carles Puigdemont, la data i la pregunta del referèndum d’independència

La CSIF assegura haver rebut sol·licituds d’informació en diferents departaments, com Justícia, Presons, Educació, l’Agència Tributària i fins i tot de la mateixa Generalitat. A més, assegura que té “constància de funcionaris que s’han negat a participar en el concurs per a la licitació de les urnes que es pretenen fer servir per al referèndum”.

En aquest sentit, des del sindicat s’iniciarà una campanya informativa en la qual es divulgarà el protocol a tots els departaments de l’Administració en aquesta comunitat autònoma, així com de l’Administració General de l’Estat present a Catalunya, “tenint en compte la incertesa generada després de la filtració dels plans de la Generalitat per als funcionaris”.

Així mateix, diuen, s’intensificarà la tasca informativa als centres educatius on l’Executiu català té previst organitzar la consulta, “pensant especialment” en els responsables de la direcció dels centres o els conserges encarregats d’obrir les portes de les instal·lacions per al referèndum.

CSIF vol traslladar, diu, un missatge de “seguretat i fermesa” als funcionaris en el cas en què decideixin no acatar ordres del Govern català. Segons el sindicat, “no incorreran en cap responsabilitat quan siguin contràries a l’ordenament constitucional”. “No caben amenaces ni pressions per part de les autoritats de la Generalitat”, afegeixen.

Finalment, en els casos més extrems, el protocol “recorda el dret i fins i tot l’obligació del funcionari a no acatar l’ordre i posar-la en coneixement dels serveis d’inspecció competents”. És més, CSIF recomana “interposar la corresponent una denúncia davant la Policia, Fiscalia o òrgans judicials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona