Política

La CUP veu en la data i la pregunta “un horitzó de no retorn” i demana “fermesa” al govern

La formació d’esquerres independentista emplaça els comuns a “prendre partit”

Els cupaires engegaran el proper 22 de juny la seva campanya pel Sí

El Consell Polític de la CUP ha ratificat aquest divendres al vespre la data i la pregunta per al referèndum com a “horitzó de no retorn”. La formació ha emplaçat el govern mantenir-se “ferm” amb el referèndum i ha demanat als comuns que prenguin “partit”.

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, ha comparegut aquest divendres al vespre després de la reunió extraordinària del Consell Polític de la CUP, l’òrgan que aglutina les diferents organitzacions que orbiten a la formació assembleària.

Gibert s’ha felicitat per l’anunci de la data i la pregunta aquest divendres al matí. I no només per haver-ne estat, segons ella, “agents claus”, sinó també perquè l’acte del Pati dels Tarongers fixa un “horitzó de no retorn en la celebració del referèndum”. En aquest context, ha celebrat que la pregunta sigui binària i clara, dos elements que la CUP ha reclamat reiteradament com a “imprescindibles”.

La CUP ha insistit en l’aposta per la via unilateral per tirar endavant el referèndum després de la negativa de l’Estat i ha reclamat al govern de la Generalitat que es mantingui “ferm” a partir d’ara i fins a l’1 d’octubre i que sigui “molt més transparent” que els darrers mesos. Segons ella, “el govern en té l’obligació”.

Els cupaires creuen que només així es garantirà “determinació, mobilització, i sobretot les garanties per executar-lo i aplicar-ne el resultat”.

L’esquerra anticapitalista també ha llençat un missatge, sense citar-los, a l’espai dels comuns. Gibert cridat les formacions que “es diguin democràtiques i transformadores” a no ser ambigües i que prenguin partit. “No posar-se al costat d’aquest referèndum serà posar-se al costat del règim del 1978, el búnquer i el Tribunal Constitucional (TC)”, ha advertit. “No és moment de cinisme, ni ambigüitat ni falses neutralitats ni tacticismes calculats”, ha reblat.

“Prendre partit”

La portaveu ha explicat que el proper 22 de juny arrencarà la seva campanya pel Sí en un acte al barri de Sant Andreu de Barcelona. El lema de la campanya serà precisament: Sí, viure vol dir prendre partit, inspirat en una cita d’Antonio Gramsci.

Gibert ha posat l’accent en la mobilització de la ciutadania per “canviar les vides” dels catalans ja que “el resultat s’aplicarà”. En aquest sentit, ha cridat a a participar en l’acte d’aquest diumenge a Montjuïc.

D’altra banda els cupaires han tornat a reclamar al diputat i exconseller Germà Gordó que renunciï a l’acta de diputat després de la investigació per part del TSJC pel cas 3%. Al seu parer, la posició del president del partit, Artur Mas, “és un posicionament molt lamentable, no l’entenem de cap manera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona