Política

ANNA VILARÓ

HOSTAFRANCS

“Vaig estar tot l’agost enganxada al mòbil”

E l 2012 li van proposar de formar part de la junta de La Segarra per la Independència (ANC). Anna Vilaró, segarrenca de 49 anys i educadora infantil, va decidir-se a fer el pas cap a la militància de base: moltes hores de feina desinteressada, alegries compartides i, de vegades, també incerteses.
Per què és independentista?
No és solament per motius econòmics ni sentimentals. Ho sento a dins: crec que la major ambició d’un poble és ser lliure. Siguem un país millor per fer també un món millor.
Des de quan ho és?
Sempre he tingut el record de ser-ho. Des de petita. A casa som quatre, gent de centre, i aleshores em rondinaven. Ara que hi estem arribant, em sembla un somni i som tots independentistes. Seria una felicitat personal immensa.
Com va començar a militar en l’independentisme?
Mai no he estat de cap partit, perquè sé que no podria acatar disciplines: primer és la meva ètica i els partits sovint et fan votar coses que no t’agraden... Ara bé, soc d’esquerres i independentista. El 2006 vaig anar a una manifestació a Barcelona. A Guissona organitzaven autobusos alguns partits i m’hi vaig apuntar, amb el meu fill de set anys. Quan vaig pujar-hi, em vaig dir: “Aquests són dels meus”, i hi he disfrutat molt. He estat a peu de carrer, compartint reunions, tasques... Va ser especialment maco i costós organitzar la Via Catalana el 2013. Vaig estar tot l’agost enganxada al mòbil!
Com viu les incerteses del procés?
El 2012 creia que en dos anys ja seríem independents. Pensava que els partits filaven massa prim i que calia aconseguir la unitat de tots els independentistes i després ja serem exigents.
I si guanya el no en el referèndum?
Jo hauria preferit anar a una declaració unilateral d’independència, ja que tenim la majoria al Parlament. Fa una mica de por que estirin tant la corda i la gent se’n cansi. D’altra banda, també crec que el govern i els partits ho han volgut fer bé, tot buscant el suport internacional. Havíem de jugar la carta del referèndum. No compto que surti no, però s’haurà d’acatar el resultat. A Escòcia semblava que s’acabava el món i sembla que ja tenen ganes de tornar-hi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona