Política

Setge al procés sobiranista

Méndez de Vigo: “Aconsellem a la Generalitat que no s’escudi en els alcaldes com ja va fer amb els voluntaris”

El portaveu del govern espanyol assegura que l’executiu de Carles Puigdemont “pressiona els alcaldes, els funcionaris i els Mossos d’Esquadra”

Íñigo Méndez de Vigo diu que el PP “segueix disposat a dialogar per solucionar els problemes de la gent, no els desitjos dels independentistes”

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha reiterat aquest dilluns que el referèndum català no es farà i ha aconsellat al Govern de la Generalitat “que no s’escudi en els alcaldes com ja va fer amb els voluntaris”. Així, ha insistit també que “tots els actes preparatoris” del referèndum “incorren en responsabilitat” penal, i ha demanat a la Generalitat que “no s’escudi en els alcaldes i funcionaris com ho van fer amb els voluntaris”. “Que assumeixin la responsabilitat si ho volen fer”, ha dit, tot i que “el nostre consell és que atenguin la nostra mà estesa” i acceptin debatre el referèndum “al Congrés dels Diputats”.

Preguntat per la nova llei del referèndum que s’ha començat a conèixer avui, ha indicat: “és més pròpia de països d’altres latituds, ja imaginen vostès quines, i la fórmula que pretén utilitzar ens allunya d’Europa”. I és que, al seu entendre, “el Govern actua a instàncies dels radicals de la CUP”. En aquest marc, ha acusat el govern de la Generalitat “d’obscurantisme” per mantenir en secret els textos de les lleis de transitorietat i del referèndum. “Jo els he conegut aquest matí, però segur que hi ha hagut alguns consellers que també ho han conegut avui perquè això es du a terme amb gran obscurantisme”, ha sentenciat en referència implícita a l’entrevista que publica aquest dilluns l’edició impresa d’El Punt Avui al conseller Jordi Baiget . Segons Méndez de Vigo, les lleis s’han redactat “sense llum ni taquígrafs”.

Dit això, “constatem que no hi ha urnes per fer el referèndum, molts alcaldes rebutgen col·laborar-hi i tampoc tenen accés al cens”, ha sentenciat Méndez de Vigo en la roda de premsa posterior al consell de ministres convocat amb caràcter extraordinari per aprovar el sostre de despesa de l’any 2018.

A més, Méndez de Vigo ha assegurat que l’executiu de Carles Puigdemont “pressiona els alcaldes, els funcionaris, els mitjans de comunicació i els Mossos d’Esquadra, com van fer aquest diumenge els militants de la CUP”.

Amb tot, el portaveu espanyol ha reiterat que “això no va enlloc”, i ha afirmat que el PP “segueix disposat a dialogar per solucionar els problemes de la gent, no els desitjos dels independentistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona