Política

MARIA TERESA SALVÓ

TERRASSA

“Els jubilats, els del cap blanc, serem on calgui”

Ha estat tota la vida darrere d’un taulell i té una facilitat innata per tractar amb la gent. Per això, amb 68 anys, i des de fa quatre anys com a voluntària, li encanta vendre, repartir fullets o participar en tots els actes de l’ANC de Terrassa.
Per què es va fer voluntària?
Faltava un any per jubilar-me i m’ajuda en tot. Sempre he fet coses altruistes en les quals crec, i què millor que fer-les pel teu país. M’omple molt i vull que els meus nets tinguin el país que jo no vaig tenir. Encara recordo quan m’obligaven a cantar el Cara al sol.
Sempre ha estat independentista?
Me’n vaig fer quan vaig veure al pavelló de la Sagrada Família de Terrassa un acte amb Jordi Pujol, Ramon Trias Fargas i Josep Verde Aldea. Parlem de fa molts anys i l’endemà em vaig fer de Convergència i ara soc del PDeCAT. Després vaig anar a viure un temps a Mèxic, amb molta enyorança.
Quines tasques fa a Terrassa per la Independència?
Si hem de netejar, ho fem; si hem d’anar a les taules del carrer o l’estació a repartir fullets, també. Fem tot el que calgui. Els jubilats, els del cap blanc que diem, estem a tots els lloc on calgui donar suport. Tenim més temps. El 9-N també vaig estar en una mesa i em vaig sentir important. Ara, com que estic acostumada a tractar amb gent, també em dedico a comprar domassos del sí i a repartir-los a la gent que té balcó. I quan arriba l’11 de Setembre disfruto venent samarretes. La venda sempre m’ha agradat i necessitem diners per pagar les multes que ens posen.
Com veu el procés?
A tope. Soc superpositiva. Penso que és ara o mai i hem anat massa lluny per no aconseguir la nostra fita. Penso rotundament que sortirà el sí i no necessitarem aquells que no ens volen ajudar. Tenim el país en bones mans amb un superpresident i un gran vicepresident.
Hi ha prou majoria?
El que ens fa més mal és el tema de la por. Molta gent es refia del que cobra i costa molt dir-los que no es preocupin. Són els que ens manquen. Els indecisos són els que ens poden fer més mal si no voten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona