Política

LLUÍS-XAVIER GONZÀLEZ

SOLSONA

“Ítaca és un país més pròsper i més igualitari”

Lluís-Xavier Gonzàlez (Valladolid, 1977) va ser un dels fundadors de la plataforma Volem Decidir, i un dels coordinadors de la consulta que es va celebrar a Solsona el 2009.
Sempre ha estat independentista?
De sempre no. Vaig néixer a Valladolid i no era independentista. Vaig venir a Catalunya amb deu anys. És clar, arribes a l centre de Catalunya , i vaig anar copsant la realitat i observant coses que em feien tenir molta estima per Catalunya. Veient els greuges que hi havia, cada cop em vaig sentir més nacionalista i més independentista. A la meva joventut, a partir dels vint anys, ja em considerava independentista. Recordo que quan vaig viure a Anglaterra ja ho defensava, tot i ser de Valladolid.
Com va començar la seva vinculació amb l’independentisme de base?
Va néixer arran de les primeres consultes del 2009. A Solsona es va fer una trobada promoguda per entitats per veure si es podia muntar una consulta com la que havia fet Arenys. Hi vaig anar representant el club de bàsquet. D’aquí va sortir la plataforma Volem Decidir, una de les millors coses que em podien passar. Va ser un grup de gent diversa però amb un objectiu comú: fer la consulta i la independència de Catalunya. Ens ha portat a ser amics i m’ha portat a conèixer la meva parella i tenir una nena. Després Volem Decidir es va transformar en l’ANC, on segueixo vinculat. Després vaig ser escollit regidor a l’Ajuntament.
Per què és important la feina que es fa a peu de carrer des de les entitats?
Un moviment que considerem nascut de la base necessita la mobilització de la gent. Des de Volem Decidir i les territorials de l’ANC hem de contribuir a difondre el missatge, mobilitzar la societat i fer veure quins són els arguments que fan imprescindible avui dia fer un referèndum.
És optimista amb el moment actual del procés?
La situació és molt il·lusionadora. La primera il·lusió és que es pregunti al poble i s’apliqui el resultat. I encara més il·lusionadora és la construcció d’un nou estat. Tot el que ve després de l’1-O, l’objectiu, és construir un nou país. La independència no és Ítaca, sinó el vaixell que ens portarà cap a Ítaca. Ítaca és una república més pròspera i mes igualitària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona