Política

ANNA MARIA BOIX

LLORET DE MAR

“Vull fer història, no veure-la passar”

Fa trenta anys que viu a Lloret, d’on és portaveu de l’ANC i abans n’havia estat coordinadora. A casa seva sempre s’havia viscut un ambient catalanista, però no ha militat mai en cap partit. Sobretot després de la retallada de l’Estatut, va decidir que ja n’hi havia prou, i que no era ja una qüestió només identitària, sinó econòmica i de subsistència com a poble.
Quan va decidir implicar-se en l’ANC?
Quan es va constituir a nivell nacional em va agradar molt el projecte, perquè es tracta de la societat civil, de persones del carrer, com jo, independentment de si milites en un partit o no. Hi ets a títol personal, i la finalitat és que tots plegats assolim la independència del país. El projecte em va agradar molt perquè és assembleari i arrelat a tots els pobles amb assemblees territorials.
Algunes campanyes de l’ANC van néixer a Lloret...
Sí, una de molt contundent va ser el 2013, que vam batejar com a Signa un vot per la independència. Ho vam aprovar a Lloret i els va agradar el projecte.
Quina campanya ha viscut amb més il·lusió?
Totes, perquè sempre estàs preveient que cada cop és un pas més, gegantí, i que ho estàs vivint. Ens sembla que la independència no arriba mai, però quan veiem què hem estat capaços de fer valorarem que ha estat poc. Un dels fets pels quals estic també a l’Assemblea és perquè vull fer història, no veure-la passar. Per mi cada campanya és fer història, un pas més de gegant cap al que ja sembla imminent.
Creu que l’1-O pot ser un altre 9-N?
No, de cap manera. Aquest últim any i mig, des que ha entrat Puigdemont i amb el nou equip i Parlament que tenim, anem tots a l’una. Potser també havíem de fer els passos previs que s’han fet, hi ha partits que han pagat un preu alt...
Quin paper ha de tenir el voluntariat en tot plegat?
Molt important, perquè no sabem quin joc de cartes té l’Estat contra el que s’està fent, i els nostres polítics, tot i que són la nostra veu, han de veure que estem allà constantment amb ells, no només per donar suport i coratge, sinó per donar un missatge al món. S’han d’adonar que no és cosa d’uns polítics, sinó que som milions que ho volem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona