Política

terrorisme

atemptats a Catalunya

Víctimes de 34 nacionalitats entre els morts i ferits

A la llista de persones mortes n’hi ha tres de catalanes, dues d’italianes, una dona de Saragossa i un home dels EUA

Les víctimes dels atemptats gihadistes a Barcelona i Cambrils, tant les mortals com les ferides, representen 34 nacionalitats diferents, de França a les Filipines. La xifra de morts va augmentar ahir de 13 a 14: una turista de Saragossa de mitjana edat que va morir a conseqüència de l’atac a Cambrils. En espera encara que es completin les identificacions de les víctimes mortals, la identitat d’alguns dels difunts es va anar sabent al llarg d’ahir amb comptagotes i a través de les autoritats i els mitjans de comunicació dels seus països d’origen.

Entre els morts catalans hi ha dos membres de la mateixa família, veïns de la localitat vallesana de Rubí: Francesc López Rodríguez, de 65 anys natural de Landeiro (Granada), i el seu renebot de tres anys, Javi Martínez. Tots dos passejaven per la Rambla al costat de la mare del nen, l’esposa de Francisco i una altra menor, que estan ferides.

La família del petit viu a Rubí però tenen segona residència a la població pallaresa de Llimiana, on solen passar els estius. Ahir l’Ajuntament i la població van expressar el seu condol i escalf a la família, molt coneguda al poble, ja que tant els avis paterns com els pares de la criatura hi tenen casa, informa Jordi Ubach.

A mitja tarda, l’alcalde de Sant Hipòlit del Voltregà, Xavier Vilamala, va confirmar que una de les víctimes mortals a les Rambles és una veïna del municipi de 75 anys, Pepita Codina. La dona passejava amb la seva filla Elisabet en el moment de l’atemptat. Totes dues van resultar ferides i van ser traslladades a l’hospital del Mar, on la mare va acabar morint.

D’altra banda, dos italians van morir en l’atemptat. Bruno Gulotta, de 35 anys, que treballava a l’empresa Tom’s Hardware Itàlia de Milà. L’home passejava per les Rambles amb la seva dona i els seus dos fills de 5 anys, i un altre de pocs mesos, que anava en una motxilla a l’esquena de la mare. Gulotta es va posar davant de la seva família, quan els va envestir la furgoneta, salvant-los així la vida. L’altre víctima italiana és Luca Russo, un enginyer de 25 anys, de Bassano del Grappa, que estava estiuejant a Barcelona amb la seva xicota, ferida però no de gravetat.

També s’ha confirmat la mort d’una dona portuguesa de 74 anys, de Lisboa, que visitava Barcelona amb la seva neta, de 20 anys. També ha mort la belga Elke Vanbockrijck, de 44 anys, i resident a la localitat flamenca de Tongeren. El Departament d’Estat nord-americà va confirmar també ahir, a través del secretari d’Estat Rex Tillerson, que almenys ha mort un ciutadà dels Estats Units. També hi ha tres desapareguts: una dona i un nen australians, i un noi italià.

Pel que fa al més de centenar de ferits, ahir es van donar d’alta 61 persones i n’hi ha encara 65 d’ingressades. Segons la llista publicada per Protecció Civil, n’hi ha, entre d’altres, de francesos (una tercera part), alemanys, holandesos, argentins, irlandesos, filipins, veneçolans, peruans, xinesos, romanesos, irlandesos, cubans, grecs, macedonis, britànics, austríacs i pakistanesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona