Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

ERC formalitza la seva sortida del govern de Tiana

L’assemblea de militants ratifica per unanimitat la decisió presa pel partit el 8 de setembre

Els dos regidors van presentar per escrit ahir la seva renúncia

Els dos regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Tiana van comunicar ahir per escrit a l’alcaldessa, Ester Pujol (PSC), la seva voluntat de sortir de l’equip de govern i abandonar les responsabilitats que hi tenen. D’aquesta manera es formalitza el trencament del pacte de govern entre el PSC i ERC després que dimarts a la nit l’assemblea de militants d’ERC acordés donar suport a la mesura anunciada pel partit el vuit de setembre passat. En aquell moment, ERC va fer públic un comunicat en què acusava el PSC de trencar el pacte després que l’alcaldessa confirmés la seva voluntat de no cedir locals municipals per al referèndum, un punt que, segons els republicans, estava explicitat en el document d’acord que van signar totes dues forces a principi de mandat.

La presidenta local d’ERC, Maria de Gador Ayra, ratifica que el trencament s’ha produït per “l’incompliment del pacte de govern”, assegura que els representants d’ERC se senten “estafats” i que la decisió que els dos regidors passin a l’oposició s’havia pres per unanimitat en una assemblea “molt tranquil·la”.

La renúncia de Ricard Fabra i Marta Guàrdia, els dos regidors d’ERC, es visualitzarà en el ple municipal de dimarts que ve, quan tots dos passaran a l’oposició i el govern municipal quedarà format únicament pels quatre regidors del PSC, mentre que a l’oposició n’hi haurà nou. La presidenta local d’ERC explica que el pròxim pas serà obrir el diàleg amb la resta de forces de l’oposició per estudiar la viabilitat d’una possible moció de censura per desbancar els socialistes de l’alcaldia. “Després de l’1-O explorarem les possibilitats”, confirma Ayra.

L’alcaldessa Ester Pujol va lamentar ahir la decisió d’ERC perquè, assegura, “sempre hem tingut complicitat”. En declaracions a Ràdio Tiana, Pujol no es va estar de criticar les formes dels republicans i va assegurar tenir quasi a punt el nou cartipàs.

L’alcalde de Mataró fa una crida a la calma

L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), va penjar ahir al seu Facebook un comunicat en què fa una crida “ a la responsabilitat, a l’empatia i al respecte per preservar la convivència” amb vista a l’1-O i garanteix que l’Ajuntament actuarà amb mesura i proporcionalitat. Paral·lelament, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernández (CiU), va demanar a Bote que destini la policia local de manera prioritària a gestionar el trànsit a la ciutat durant el referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia