Política

Suport al procés sobiranista

Mig miler de tractors ocupen el centre de Girona

Deu columnes de tractors provinents de diversos indrets de les comarques gironines es concentren davant de la Subdelegació del Govern de l’Estat per reclamar democràcia i llibertat

Mig miler de tractors de pagesos procedents de tots els punts de les comarques gironines van marxar ahir fins a Girona per donar el seu suport al referèndum de diumenge i a la democràcia. Els tractors, arribats a Girona en deu columnes diferents, van desfilar des de Fontajau fins a la Gran Via de Jaume I sota els aplaudiments i crits de “votarem” de molts veïns. Arribats a la Gran Via van anar aturant els vehicles i van arribant a col·lapsar tota l’avinguda. Allà, i just davant de la Subdelegació del Govern de l’Estat, custodiada pels Mossos d’Esquadra, hi va haver els parlaments de diversos representants de la pagesia sota una gran pancarta en què es podia llegir El sector agrari, per la democràcia.

Jaume Teixidor, un pagès de Llers, va ser el primer a intervenir i va recordar que el seu pare, un catedràtic de la Universitat de Barcelona, va ser detingut fa 50 anys i que ara “la història es repeteix”. “Cal seguir la història per entendre on som”, va dir, abans de citar el poeta Antonio Machado i acabar dient: “Jo voldria ser un ciutadà lliure, d’un país lliure” i on “la justícia no es pugui pervertir”. També hi va intervenir un representant de les JARC i el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, que va recordar que feia “molts anys” que no hi havia una concentració de tractors tan important a Girona, la qual cosa demostrava que els pagesos no són “corporativistes” i que pensen en tothom. “El sector agrari, quan li toca, també sap estar a l’altura”, va dir Caball abans de fer una crida a la població a sumar-se al manifest de la Taula per la Democràcia. “Tots haurem de donar una resposta de país” i va fer una crida a anar a votar diumenge.”Aquí no volem guerres, volem paraules i solucions”, va dir Caball, tot insistint que la “gent d’aquest país vol decidir el que és convenient” i va demanar “seny” aquest diumenge.

Els pagesos gironins van arribar a Girona en diverses columnes que van sortir des de Sant Joan de les Abadesses, Figueres, Ullà, Olot, Verges, Cornellà del Terri, Sils, Celrà, Franciac i Medinyà. Cada columna va arribar a Girona, on es van concentrar al pavelló de Fontajau per, des d’allà, sortir tots plegats cap a la Subdelegació del Govern espanyol. La multitud de tractors concentrats –Girona va ser la segona demarcació, per darrere de Lleida, pel que fa a la participació dels pagesos, va fer que s’endarrerís la sortida de Fontajau fins al centre de la ciutat, on el pas dels tractors va anar acompanyat de molt de soroll.

LA FRASE

Els pagesos, quan convé, també seguem cadenes
Xavier Frigola
coordinador territorial de girona d’ unió de pagesos.

LA XIFRA

500
tractors gironins
van omplir el centre de la ciutat de Girona per reclamar democràcia i llibertat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona