Política

Setge al procés sobiranista

El TSJC ordena al CTTI aturar eines informàtiques del govern que es podrien utilitzar per a l’1-O

Arran de l’escorcoll de la Guàrdia Civil al Centre de Telecomunicacions la magistrada que instrueix la querella contra el govern sospita que hi ha un pla per poder fer el recompte de vots amb aquest programari

També ordena que s’eviti l’extracció o inserció de dades d’aquestes aplicacions per migrar-les a altres plataformes

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la informació (CTTI) que suspengui el servei temporalment a 29 aplicacions pertanyents a diferents departaments de la Generalitat que poden ser “susceptibles de ser utilitzades per facilitar la celebració del referèndum de l’1-0.

Agents de la Guàrdia Civil s’han presentat aquest vespre a la seu del CTTI per lliurar la notificació de la interlocutòria als responsables del centre i han marxat.

Les 29 aplicacions a què fa referència figuren en l’atestat policial que la Guàrdia Civil va fer arran de l’entrada i registre al CTTI el passat 20 de setembre. La instrucció sospita que el govern tindria un “pla” per poder “comptar els vots” o “exercir el vot telemàtic” a través d’un programari conegut com “evot”. A més, creu que la plataforma seria la xarxa “Macro Land de la Generalitat”.

La Guàrdia Civil hauria requisat aquest pla al cap de riscos del Cesicat.

La magistrada que instrueix la querella de la Fiscalia Superior contra el govern per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre també demana que s’impedeixi l’extracció o inserció de dades d’aquestes aplicacions per evitar que es puguin traslladar a altres aplicacions.

Segons la resolució judicial, que recull l’atestat policial, les dades d’aquestes webs podrien estar sent “consultats i gestionats” a través d’algunes d’aquestes aplicacions, “especialment la del sistema de gestió de censos i registre de catalans i catalanes a l’exterior”. Segons la instrucció, les 29 aplicacions pertanyen a diferents departaments del govern, “per la qual cosa resulta clara la seva vinculació amb els querellats del govern”. En la resolució es requereix la seva suspensió temporal fins a les 00 hores del 3 d’octubre.

També requereix al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya ( Cesicat) que adopti les mesures necessàries per “detectar els punts de votació electrònica als diferents col·legis electorals”, així com “altres dispositius susceptibles de rebre comunicacions” referents a la convocatòria. Així mateix, li demana que es posi a disposició del CTTI per possibilitar el compliment d’aquests requeriments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Rull i Antich fan una crida a defensar el català en la rebuda de la flama del Canigó

barcelona
Nova Caledònia

França envia a la metròpoli set dels independentistes detinguts

Barcelona
Estat Francès

Un nou sondeig situa el partit de Le Pen a prop de la majoria absoluta

Barcelona
política

ERC garanteix el suport a Sánchez si compleix, passi el que passi amb Illa

barcelona
Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona