Política

Aturada de país

3-O

A Esponellà, la il·lusió supera la indignació

Una multitud provinent de tot el Pla de l’Estany es manifesta contra la irrupció de la Guàrdia Civil de diumenge

L’esdeveniment més lamentable de la història recent d’Esponellà, com va ser l’entrada de la Guàrdia Civil a l’ajuntament diumenge al migdia per impedir el referèndum, va tenir ahir com a resposta una concentració a favor del procés cap a la independència, de crítica a l’actitud de les forces de seguretat estatals i de suport al municipi, molt afectat anímicament. Segur que d’aquí a uns anys es veurà el matí d’ahir com un altre moment històric, però d’aquest, a Esponellà, se’n podran sentir orgullosos.

Davant de la casa de la vila s’hi van concentrar centenars de persones (potser més de mil) provinents de tot el Pla de l’Estany i també de comarques veïnes. Després de la que dimarts al migdia es va fer davant de l’ajuntament de Banyoles, era la segona concentració popular que es feia al Pla de l’Estany en poques hores de diferència. Ahir la majoria hi van arribar en cotxe (es va habilitar un camp com a aparcament), però molts van decidir-se per la bicicleta o per anar a peu. Com que el petit nucli aviat va quedar col·lapsat, hi va haver gent que va optar per deixar el cotxe a les ruïnes del castell i baixar caminant pel sender que mena al poble. Era sens dubte una convocatòria reivindicativa, fruit de la indignació que havia generat la Guàrdia Civil dos dies abans, però no va deixar en cap moment de tenir un aire de festa. L’acte va escenificar també el suport de la resta de la comarca als veïns d’Esponellà, amb la presència de tots els alcaldes del Pla de l’Estany, força regidors i la diputada al Parlament Dolors Rovirola, de Vilademuls.

“La nostra identitat”

L’alcalde, Joan Farrés, va fer un discurs emotiu. Va rememorar la violència policial, que tenia com a objectiu –va assenyalar– posar fi “a la nostra identitat”. Va criticar el govern de l’Estat, però també la UE. En un segon discurs, una veïna va remarcar que diumenge no s’havia caigut en la provocació dels 50 guàrdies civils que van assaltar l’ajuntament. L’actitud pacífica “és la força dels nostre poble”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts