Política

Aturada de país

3-O

Carreteres, comerços i polígons buits, al Ripollès

Seguiment massiu de l’aturada de país a la comarca i sense incidents

A la Cerdanya es van tallar els accessos principals a Andorra i a la Catalunya del Nord

La imatge dels escassos cotxes que a quarts de deu del matí d’ahir circulaven per les dues bandes del túnel de Collabós de l’eix Pirinenc resumeix perfectament el seguiment de l’aturada general al Ripollès. Polígons industrials buits d’activitat, com ara el de Cal Gat de Sant Joan de les Abadesses o el Pintors de Ripoll, botigues tancades i carrers buits fins al migdia, quan els participants en les tractores que van tallar la C-17 a Ripoll, la collada de Toses a Ribes de Freser i coll d’Ares van fer marxes lentes fins a la capital ripollesa. Al migdia, hi va haver concentracions, com ara la de la plaça del Monestir. I a la tarda es va tornar a tallar la C-17. A Comforsa de Campdevànol, un rètol recordava els 890 ferits de diumenge i feia una crida a defensar les llibertats civils bàsiques contrastant les dates de l’1 d’abril del 1939 i l’1 d’octubre del 2017, el dia del referèndum.

Més enllà de les afectacions pròpies dels talls de carretera, al Ripollès no es van registrar incidents. Els ajuntaments, el Consell Comarcal i les escoles van tancar i els altres serves públics bàsics van complir tots els serveis bàsics.

Cerdanya

A la Cerdanya, l’aturada també va tenir molt de seguiment. Puigcerdà va ser un dels molts punts on es van tallar les comunicacions per carretera del Pirineu, amb l’objectiu de barrar el pas cap a Andorra i la Catalunya del Nord. Al migdia hi va haver una concentració al davant de l’ajuntament.

Moció de censura a Setcases

Tres regidors de l’Ajuntament de Setcases, dos de l’equip de govern, en mans de la marca blanca que computa pel PSC, van presentar dilluns una moció de censura contra l’alcalde, Carlos Fernández, perquè no va voler cedir locals municipals per al referèndum. Ho va anunciar el regidor Santi Molas a les xarxes socials. Es votarà el 17 d’aquest mes d’octubre. De fet, els regidors ja van forçar en un ple extraordinari una posició favorable a la consulta. Fins aleshores, l’Ajuntament de Setcases era l’únic de la comarca del Ripollès que no ho havia fet i que havia decidit no cedir locals públics. La moció de censura, de fet, també té a veure en general amb la gestió de l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts