Política

Milers de persones es concentren davant els ajuntaments per demanar un “diàleg real”

Unes 5.500 persones (segons la Guàrdia Urbana) omplen de blanc la plaça de Sant Jaume de Barcelona convocades per la plataforma #Parlem?

També s’han fet acte a València, Palma, Saragossa, Valladolid i Madrid

La plaça de Sant Jaume de Barcelona s’ha tenyit de blanc aquest dissabte al migdia per la concentració convocada pel moviment #Parlem?.

Unes 5.500 persones (segons la Guàrdia Urbana) han participat en la mobilització per reclamar als governs espanyol i català un diàleg real.

“Barcelona vol parlar”, “Parleu o marxeu” o “Acord o dimissió” han estat algunes de les consignes que han cridat els participants.

Hi han participat, entre altres i més a títol personal que institucional, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, o el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez.

La convocatòria s’ha fet de manera simultània a les dotze del migdia davant els ajuntaments de diverses ciutats.

Centenars de persones s’han aplegat a les portes dels consistoris de Girona (unes 300), Lleida (prop de 200) i Tarragona (al voltant 500). Més d’un miler ho han fet a l’Hospitalet de Llobregat.

Els concentrats han reclamat als polítics que “no se’ls “utilitzi, enfronti o menteixi”. Els organitzadors reivindiquen el conflicte es resolgui amb “la gent, el diàleg i la convivència”. També han cridat consignes com “Volem que parlin!”, “Visca Catalunya i viva España!”.

La convocatòria també s’ha fet a Madrid, a la plaça de Cibeles; València, davant l’Ajuntament; Palma; Saragossa, a la plaça del Pilar; a les quatre capitals d’Euskal Herria, o Valladolid.

Manifestacions per la unitat d’Espanya

Madrid i Palma també han acollit concentracions a favor de la unitat d’Espanya. A la capital espanyola la Fundació per la Defensa de la Nació Espanyola (Danaes) ha convocat al voltant de 50.000 persones (segons la Delegació del Govern espanyol) a la plaça de Colon.

Els participants han corejat consignes com “Puigdemont a la presó”, “Visca la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”, “Que visqui Espanya”, o “Espanya, unida, mai serà vençuda”. A més, han exhibit pancartes amb el lema Els colpistes a la presó i les fotografies del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; i el major dels Mossos, Josep Lluis Trapero,.

El vicesecretari general de Comunicació del PP, Pablo Casado, no s’ha perdut la convocatòria de la plataforma ultradretana i ha insistit que “Catalunya mai serà independent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona