Política

Setge al procés sobiranista

Colau: “És el dia més terrible dels darrers 40 anys”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat aquest dissabte, després de conèixer com pensa aplicar l’article 155 de la Constitució el govern espanyol, que és “el dia més terrible dels darrers 40 anys”, i s’ha mostrat “consternada i molt preocupada”. “El que ha passat és molt greu, però encara és evitable”, ha dit, tot assegurant que “no és veritat que havíem d’arribar a aquest punt”. Colau ha remarcat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “va fer un pas enrere i no va proclamar la independència”, i que això sentava “les bases per a un diàleg entre les institucions”.

“Malauradament, hem tingut una resposta absolutament autoritària, un cop a la democràcia, que ja no és un atac a les institucions i a l’autogovern català, sinó als drets i llibertats fonamentals, a les bases de la democràcia de tot l’Estat”, ha afegit.

Ada Colau, que ha fet aquestes declaracions després d’assistir a la concentració de la Taula per la Democràcia, s’ha mostrat també “especialment preocupada” pel “paper del Partit Socialista” en l’aplicació del 155. “Un partit que ha contribuït a la lluita antifranquista, a la conquesta de les institucions i de l’autogovern, és incomprensible que faci costat a l’anunci de l’aplicació de l’article 155”, ha dit, tot recordant al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que “les bases el van escollir per dir ‘no’ a Rajoy i no per donar-li suport com ara”.

Tot i celebrar que alguns alcaldes socialistes catalans hagin demanat al PSOE i a la direcció del seu partit que es replantegin el posicionament, Colau ha demanat al PSC explícitament que “no doni suport al 155”, i l’ha convidat a “fer junts un front democràtic per la defensa dels drets i les llibertats a Catalunya i a Espanya, i per la defensa de l’autogovern català”.

Pel que fa a la possibilitat que el pacte que Barcelona en Comú té amb el PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Colau ha reconegut que “el 155 és inaudit, injustificat i evidentment ho altera tot”. A més, ha insistit que tant el seu govern com el seu partit “faran una valoració i obriran una reflexió quan pertoqui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona