Política

regne unit

brexit

Els laboristes i els rebels ‘tories’ s’alien contra May per vetar la llei del ‘Brexit’

Posen sis condicions per votar a favor de la legislació

Creuen que la ‘premier’ vol demorar la votació per evitar una revolta interna que la debilitaria més

Els laboristes s’uniran als rebels conservadors per poder vetar la llei del Brexit, segons va afirmar ahir el responsable laborista del Brexit, Keir Starmer. Aquesta llei ha de permetre la transferència jurídica de Brussel·les a Londres de 19.000 legislacions a partir del 29 de març del 2019, quan el Regne Unit surti de la Unió Europea (UE).

En un article d’opinió publicat ahir, Starmer va enumerar sis canvis que considera que s’haurien d’introduir en la llei que està intentant tirar endavant Theresa May per rebre el suport dels laboristes. Els sis canvis són: donar veu al Parlament perquè votin el pacte final, incloure en la llei el període de transició que ha demanat May a la UE, eliminar els poders d’Enric VIII, que permeten al govern canviar milers de lleis sense consultar el Parlament, garantir els drets dels treballadors i consumidors, la repatriació dels poders per als diversos governs autonòmics, i incloure el capítol fonamental dels drets humans en la legislació britànica.

“Crec que hi ha un consens al Parlament sobre aquests canvis, i certament no hi ha una majoria per poder debilitar els drets, silenciar el Parlament i deixar de banda les administracions amb els poders transferits [Escòcia, País de Gal·les i Irlanda del Nord]”, va dir Starmer. I va afegir: “Hi ha un camí per a aquesta paràlisi, i els laboristes treballarem amb totes les parts perquè això es produeixi.” El diputat laborista també va confessar que tem que la raó per la qual la primera ministra està tractant de demorar la votació de la llei és per evitar una revolta interna que debilitaria encara més el seu qüestionat lideratge.

Al setembre el Parlament va votar a favor de la llei per 36 vots de diferència. Aleshores May va haver d’afrontar una revolta d’una desena de diputats tories que volien votar en contra i que va aplacar després de prometre’ls que introduiria en esmenes les seves demandes a la següent fase de la legislació. May té una majoria molt mínima al Parlament, després de perdre la majoria absoluta en les últimes eleccions del juny, fet que la va forçar a pactar amb els unionistes nord-irlandesos. Una fuga de vots de les seves files seria definitiu per a la primera ministra. Avui el ministre del Brexit britànic, David Davis, viatja a París per reunir-se amb el ministre d’Afers Estrangers francès. França és un dels països més reticents amb el Brexit. L’objectiu és desbloquejar les negociacions.

LA FRASE

No hi ha una majoria per poder debilitar els drets, silenciar el Parlament
Keir Starmer
responsable laborista del ‘Brexit’


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa