Política

Setge al procés sobiranista

Rebuig municipal de la suspensió de l’autonomia

L’Ajuntament de Reus va aprovar la moció que reclama a l’Estat que ature l’aplicació del 155 amb els vots del PDeCAT, la CUP, el PSC, ERC i Ara Reus

Crítiques al PSC de Tortosa perquè no va assistir al ple

El ple extraordinari a l’Ajuntament de Reus d’ahir per tractar l’aplicació del 155 va ser intens, amb aplaudiments i xiulets dels assistents com a reacció a les paraules dels regidors de l’un i de l’altre bàndol. En els moments inicials de la sessió, a més, una persona del públic va intentar despenjar el quadre del rei, fet que va obligar l’alcalde de Reus a demanar-ne la restitució. Els moments més polèmics, però, es van produir quan els regidors del PP i de Cs van abandonar el saló de plens. En el cas dels primers, ho van fer tot deixant-hi una senyera i una bandera espanyola. Els quatre integrants de la formació taronja van optar només per la senyera. El PDeCAT i ERC van tirar endavant els quatre punts de la seva proposta.

També a Tortosa el ple va aprovar la moció que insta el govern de l’Estat i els partits que li donen suport a aturar l’aplicació del 155 amb el vot favorable dels regidors del PDeCAT, ERC, Movem —a excepció d’una regidora que es va abstenir—i la CUP. El PSC i el PP no van assistir al ple, fet que va ser criticat per la resta de grups. En el cas dels socialistes, van justificar la seua absència perquè no se’ls havia acceptat de registrar una altra moció. “No són en el ple perquè tenen vergonya, els socialistes possibiliten l’aplicació de 155”, va dir l’alcalde, Ferran Bel. En la sessió plenària d’ahir no hi havia el quadre del rei Felip VI. També Amposta, Deltebre i Flix van aprovar la moció ahir. Dilluns al vespre, Riudecanyes va ser el primer municipi del Baix Camp a aprovar la moció contrària a l’aplicació del 155.

Més rebuig

A Torredembarra i Montblanc també es faran plens avui i al Vendrell, amb l’alcalde socialista Martí Carnicer, també es debatrà una moció contra el 155. La moció l’ha registrat el mateix equip de govern, format pel PSC, el PDeCAT i el regidor no adscrit Josep Marrasé. Els tres partits també han presentat una altra moció, per demanar l’alliberament de Sánchez i Cuixart.

El PSC tarragoní vol eleccions immediates

c.f

El grup del PSC a l’Ajuntament de Tarragona presentarà una moció al ple convocat per demà en la qual reclama que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “convoqui eleccions de forma immediata al Parlament de Catalunya, com a sortida a la situació que vivim actualment”. Per la portaveu socialista, Begoña Floria, “la judicialització que s’està fent d’un conflicte polític com l’actual no ajuda a trobar solucions, que han de passar necessàriament pel diàleg, la negociació i el pacte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona