Política

Cleries: “Modular i graduar el 155 suposa que en lloc de matar-te a cops et matin a pessics”

El portaveu del PDeCAT al Senat qualifica de “cop d’Estat contra les institucions democràtiques catalanes” les mesures que el govern espanyol pretén aplicar

El senador reclama l’alliberament dels ’Jordis’

El portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, s’ha mostrat poc confiat aquest dijous en què finalment s’aturi l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya perquè l’única esmena del PSOE que el grup popular del Senat ha acceptat és la de fer modificacions i actualitzacions de les mesures i “modular o cessar” l’aplicació de les mateixes si es produeixen canvis en la situació política.

En declaracions als mitjans a la sortida de la comissió conjunta a la Cambra Alta, Cleries ha qualificat de “tèbies” les esmenes socialistes. Segons ell, modular i graduar l’aplicació del 155 significa que “en lloc de matar-te a cops et matin a pessics”.

El senador ha dit que el PDeCAT es mantindrà en la mateixa línia que fins ara si no hi ha avenços i ha reiterat l’aposta del seu grup pel diàleg, buscant un acord de la mediació.

En aquest sentit, ha recordat que la resposta a la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, on demanava una reunió amb Rajoy “va ser empresonar Jordi Cuixart i Jordi Sànchez”.

Cop d’Estat contra les institucions

En la seva intervenció a la comissió conjunta del Senat que tramita les mesures aprovades pel govern espanyol, Cleries ja ha demanat l’alliberament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, que ha qualificat de “presos polítics de l’Estat espanyol. El senador ha denunciat que l’empresonament és “una vergonya més” en el que és “un atac a la democràcia, a l’autogovern, a les institucions” i a tots els ciutadans de Catalunya, “pensin el que pensin”.

Cleries ha alerta que les mesures que preveu aplicar el govern espanyol són “un cop d’Estat del nacionalisme espanyol, del govern del PP, del PSOE i de Cs contra les institucions democràtiques de Catalunya”. Segons ell, amb l’aplicació del 155 el govern espanyol “se salta l’Estat de dret” i “no respecta la voluntat democràtica dels catalans” per “imposar el que els va bé de manera indefinida”. A més, creu que el govern espanyol aplica de manera esbiaixada el 155 i el converteix en un “atac en tota regla” que “ressucita l’esperit del franquisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

El govern israelià dona un ultimàtum a l’Unrwa per evacuar la seu de Jerusalem

Barcelona

Puigvert i Amat debaten sobre els reptes de present i futur, a la política d’avui

GIRONA
Guerra a Gaza

Eslovènia anuncia el reconeixement de Palestina

Barcelona
Cibercrim

Cop contra la ciberdelinqüència global

barcelona
Estats Units

El jurat del judici a Trump demana orientació al jutge per valorar les proves

Barcelona
política

Puigdemont: “Històric. Ens volien condemnar a la mort civil”

barcelona
guerra a europa

Alerta davant sabotatges i incendis provocats per Rússia

barcelona
tribunals

Nova data per a la vista prèvia d’al·legacions en ‘l’Operació Judes’

barcelona
guerra a europa

Rússia acusa l’OTAN de tensar les relacions per encoratjar atacs en territori rus

barcelona