Política

Zoido cita el nou cap dels Mossos a Madrid

Ferran López es reunirà aquest migdia amb el titular d’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari tècnic d’Interior, Juan Antonio Puigserver

Zoido li traslladarà l’odrde de fer complir “la legislació vigent” i l’Estatut

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, es reuneix aquest dilluns amb el nou cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, després que el govern espanyol decidís cessar el major Josep Lluís Trapero.

A la cita, que és a dos quarts d’una a Madrid, també hi seran presents el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari tècnic del ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver. Aquest últim és l’alt càrrec del ministeri que ha estat designat en aplicació del 155 com a responsable de la Secretaria General d’Interior del Departament d’Interior de la Generalitat.

Zoido ha afirmat en declaracions a Telecinco que l’objectiu de la trobada amb López és transmetre-li l’odre “que es compleixi amb la legislació vigent” i l’Estatut. El ministre d’Interior ha afirmat que el cos policial català ha de garantir “la llibertat i la seguretat” de tots els catalans i no només d’una part.

Aquest diumenge, Zoido ja apuntava a aquesta reunió en una carta que va dirigir als Mossos d’Esquadra on els recordava l’obligació d’acatar ordres i “complir amb la Constitució i l’Estatut” i que parlaria en breu amb el nou responsable policial sobre “els reptes que tenim a l’horitzó per recuperar en la seva integritat la Constitució i l’Estatut”.

El ministre ha justificat que López és el successor natural de Trapero a l’organigrama i ha destacat que el nou cap dels Mossos té “una gran experiència professional” i està molt capacitat. Zoido ja va comentar en la carta que coneix López “des de fa temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona