Política

Municipal

ERC trenca el pacte de govern amb el PSC a Arenys de Munt

Les dues formacions col·laboraven des del 2013, però els republicans consideren que no és viable ni “coherent” seguir junts davant els fets polítics actuals

La regidora socialista retreu que la facin fora perquè no pensa com ells

ERC ha trencat el pacte de govern amb els socialistes a Arenys de Munt, que mantenien des del 2013. El president de la secció local, Ramon Pujol, assegurava ahir que la decisió presa dilluns al vespre havia estat meditada i complicada, però al final anunciada per “coherència” a causa dels fets polítics que viu el país. “Creiem que cau pel seu propi pes i que era una contradicció continuar el pacte quan des dels ajuntaments estem per donar suport a la República”, afirma el president local d’ERC.

La decisió, la va comunicar el mateix alcalde, Joan Rabasseda, a la regidora del PSC, Àngels Castillo. “Hem aguantat al màxim perquè els seus eren valors més democràtics”, va explicar l’alcalde, que va valorar la feina feta pel soci de govern al capdavant de les àrees de Benestar Social, Convivència i Ocupació. No només això, sinó que la mateixa regidora portava al ple la moció per condemnar les càrregues de la policia espanyola de l’1-O i per reclamar la llibertat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium, i es va pronunciar en contra de l’aplicació de l’article 155.

Per la seva part, la regidora es mostrava ahir sorpresa i dolguda per la decisió que la deixa fora del govern. “No m’ho esperava, la veritat. A qui no pensa com ells l’aparten. Això és intolerància i sectarisme”, lamentava Castillo. La regidora retreu a l’alcalde la falta de valentia per no haver defensat la bona entesa que tenia amb els socialistes per treballar en clau local. “Fins ara no tenia cap retret, al contrari. No pot ser que et diguin que t’aprecien i després que et violenten”, criticava la regidora, que destacava la continuïtat dels pactes en d’altres municipis on els republicans també governen amb el PSC, com a Arenys de Mar, Canet i Caldes d’Estrac.

Els republicans d’Arenys de Munt consideren que el PSC no pot formar part del govern local després d’imatges com la d’Iceta, Arrimadas i Albiol celebrant la intervenció del govern de Catalunya. “No ens podem desentendre de l’àmbit nacional perquè la voluntat és eliminar les institucions catalanes”, defensava l’alcalde, que assumirà provisionalment les competències que tenia fins ara el PSC.

El govern d’Arenys de Munt, que ja estava en minoria, es manté amb cinc regidors, i haurà de buscar a partir d’ara acords puntuals amb la resta de grups a l’oposició.

LA FRASE

Ha estat una decisió complicada, però no podem obviar els fets que estan passant en l’àmbit nacional
Joan Rabasseda
alcalde d’Arenys de Munt d’ERc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona