Política

ERC decideix avui què farà amb el PSC al Baix Penedès

La consigna és aïllar els partits que han donat suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya

La comarcal diu que les agrupacions locals tenen independència per decidir

La direcció comarcal d’ERC al Baix Penedès decidirà aquesta tarda quina és la postura del partit republicà respecte dels pactes que hi ha amb el PSC a la comarca. En aquest moment, el pacte al Consell Comarcal centra l’atenció d’aquesta formació, segons va explicar ahir el seu president, Antoni Rufo. “Nosaltres no en tenim prou amb una condemna amb la boca petita de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya”, diu el president comarcal d’ERC. Rufo considera que el partit dels socialistes es troba en una situació complicada i, malgrat que les relacions personals i de treball en les diferents institucions són bones, no es pot oblidar que “sense el suport del PSC, el govern espanyol no hauria pogut aplicar el 155 amb tanta comoditat”, i ERC diu que no pot mirar cap a una altra banda quan hi ha una part dels consellers d’ERC a la presó i d’altres d’exiliats. A més del pacte al Consell Comarcal, avui també es reuniran els membres de l’agrupació local d’ERC a Santa Oliva, on governen junt amb el PSC. Precisament, a Santa Oliva, segons el pacte de govern que van signar amb els socialistes després de les eleccions del 2015, ERC hauria d’assumir ara l’alcaldia. Els republicans, però, davant del context polític del país i de l’empresonament de mig govern, diuen que no poden fer veure que no passa res. Aquest vespre analitzaran les opcions que tenen sobre la taula i decidiran la mesura més efectiva per fer palesa la seva disconformitat amb la situació global sense que el municipi n’hagi de sortir perjudicat. Carreras diu que el pacte de govern no es va signar en funció de les sigles i que la relació de treball ha estat molt bona amb els representants del PSC, fins ara.

LA FRASE

No en tenim prou amb una condemna del 155 amb la boca petita per part dels regidors del PSC
Antoni Rufo
PRESIDENT COMARCAL D’ERC AL BAIX PENEDÈS

Incomoditats a l’Ajuntament del Vendrell

Al Vendrell les incomoditats es multipliquen. L’alcalde, el socialista Martí Carnicer, s’ha mostrat públicament contrari a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya, però no ha fet cap gest públic envers el seu partit. Carnicer governa amb dos regidors independents i independentistes a les seves files, amb el PDeCAT, i un regidor no adscrit que va ser el cap de llista d’ERC. Les converses són ben vives en aquest ajuntament, on el trencament del pacte podria deixar el govern en mans del bloc del 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada