Política

Retiren una maqueta d’una manifestació d’una exposició de clicks per la pressió a les xarxes

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, alerta que “estem a un click de la regressió” i que no es pot cedir “davant els qui ens volen atemorir”

L’Ajuntament d’Amposta es planteja querellar-se contra dos dels mitjans per publicar informacions “tergiversades i surrealistes”

La cacera de bruixes engegada contra qualsevol iniciativa sospitosa d’“adoctrinament” independentista ha saltat a una nova pantalla. Els organitzadors de la mostra ExpoClick Amposta han retirat una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments dels consellers i dels líders de l’ANC i Òmnium arran de la polèmica instigada desencadenada a les xarxes socials.

L’alcalde d’amposta, Adam Tomàs, ha explicat que als organitzadors de l’esdeveniment, Somosclicks, “els va fer temor” l’ofensiva mediàticai, després de reunir-se també amb expositors i venedors de fora de Catalunya, van acabar retirant la maqueta dissabte a la nit. I tot això, segons l’alcalde, sense que el diorama incompleixi cap normativa de Playmobil i el consistori els donés suport perquè la mantinguessin, si així ho volien.

L’alcalde recorda que els diorames són per a adults i que també els creen adults, que se centren en temes diversos per muntar aquestes maquetes, des d’esdeveniments històrics fins a temes d’actualitat. “És una qüestió de llibertat d’expressió”, ha defensat. “És una vergonya que ara el creador o Somosclicks tinguin temor de represàlies. Com que veuen que aquí es tanca a qualsevol a presó inventant-se autos judicials”, ha carregat Tomàs.

L’alcalde ha explicat a l’ACN que el consistori es planteja querellar-se contra dos dels mitjans per unes notícies publicades sobre l’assumpte que considera “tergiversades i surrealistes”. Al seu parer, les notícies que publiquen El Español i Libertad Digital estan “totalment tergiversades”. Explica que un dels mitjans fins i tot fa referència “a un tècnic de joventut que ja fa un any i mig que no està” treballant. “Han fet una barreja de temes a les notícies que és surrealista”, alerta Tomàs. Afegeix que l’ABC també ha publicat sobre la qüestió en una peça “evidentment esbiaixada cap a l’espanyolisme, però sense mentides”.

“A un ’click’ de la regressió absoluta”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha fet referència a aquesta polèmica des de Brussel·les. En u n missatge al seu perfil de Twitter, ha observat que aquest incident, malgrat ser un “detall”, “simbòlicament no és menor”. “Estem a un click de la regressió absoluta”, ha alertat.

“Si cedim davant dels qui ens volen atemorits, capcots i en silenci, ho haurem perdut tot. I això no ho podem consentir”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)