Política

Setge al procés sobiranista

Tarragona rebutja demanar l’alliberament dels presos

El vot negatiu del PSC, juntament amb els del PP i Cs, impedeix que prosperin al ple dues mocions contra l’empresonament d’una part del govern

Sí que prospera un text per commemorar el quarantè aniversari de la Constitució

El vot negatiu del PSC, el PP i Ciutadans (Cs) ahir en el ple de l’Ajuntament de Tarragona va impedir que prosperessin dues mocions en què es demanava que el consistori demanés l’alliberament tant dels consellers del govern de la Generalitat que es troben en presó provisional com dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural. Les tres formacions van votar en contra tant de la proposta defensada en solitari per ICV (que també demanava que es deixés sense vigència l’aplicació de l’article 155, i la restitució del govern) com de la proposta conjunta d’ERC, el PDeCAT, la CUP i Units per Avançar en contra de la judicialització de la política.

Alguns d’aquests darrers grups van retreure al PSC que, tot i haver votat en contra de l’article 155 en el ple municipal del mes passat, ahir es pronunciés en contra d’aquestes dues mocions, com també d’una altra moció impulsada pels partits independentistes en què es demanava que l’Ajuntament reconegués com a legítim el govern de la Generalitat destituït per l’aplicació del 155. Aquest darrer text tampoc va prosperar en reeditar-se la votació anterior, amb els vots en contra del PSC, el PP i Cs. “Si no li sembla il·legítima la destitució d’un govern, què és el que li sembla malament exactament del 155?”, va preguntar el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC).

L’alcalde, per la seva banda, va respondre subratllant que lamentava la situació en què es trobava el govern de la Generalitat destituït, però hi va afegir que “ells sabien que aplicant la DUI es desencadenaria el 155”. Ballesteros fins i tot va anar més enllà i va afirmar que el govern no havia estat destituït sinó que ell mateix havia “dimitit”. “Em dol perquè és un amic i sé que ho està passant malament”, va dir amb referència a Carles Puigdemont. Per la seva banda, el portaveu del PP, Josep Acero, va destacar que el resultat de les votacions del ple d’ahir evidenciava, un cop més, que “Tarragona no és independentista”, mentre que des de Cs Rubén Viñuales va defensar la separació de poders.

D’altra banda, a Mont-roig del Camp, el ple va aprovar dimecres a instàncies del PSC demanar l’alliberament dels consellers empresonats.

LA FRASE

Aquest govern ha dimitit, no l’han destituït. Sabien que la DUI desencadenaria l’article 155
Josep Fèlix Ballesteros
alcalde de Tarragona (PSC)

Unanimitat pel projecte de l’illa Corsini

L’altra cara de la moneda del ple d’ahir va ser l’aprovació de la moció impulsada conjuntament per Cs i el PSC perquè l’Ajuntament de Tarragona participi en els actes de commemoració del quarantè aniversari de l’aprovació de la Constitució del 1978. “Volem situar en la normalitat la celebració d’aquest aniversari”, va defensar la portaveu del PSC, Begoña Floria. El text sí que va rebre el suport del PP, però van votar-hi en contra la resta de forces del ple, al·legant la coincidència del debat amb l’aplicació de l’article 155. “És una moció hipòcrita i extemporània”, va denunciar la portaveu d’ICV, Arga Sentís. Sí que hi va haver acord unànime de totes les forces per aprovar la proposta del PDeCAT d’incloure la creació d’una illa de vianants a l’entorn del Mercat Central (projecte conegut com l’illa Corsini) en el pressupost de l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres