Política

Eleccions 21-D

Albiol rebutja un debat electoral amb Puigdemont perquè és un “fugitiu” de la justícia

El president del PP de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat considera que els independentistes fa dos anys que “enganyen tothom”

El president del PP de Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha rebutjat aquest dissabte participar en un debat electoral amb el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont. “No em sembla presentable ni digne que haguem de seure a debatre amb un senyor que està fugit de la justícia, no sembla que sigui serio. Estic per debatre amb rivals no amb persones que són pròfugues de la justícia”, ha argumentat en el marc d’una visita a Santa Coloma de Gramenet acompanyat del coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo.

Albiol ha advertit, a més, a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que “insultant, faltant al respecte i fent por a la gent no aconseguir el seu objectiu”. I és que, al seu entendre, els independentistes fa dos anys que “enganyen tothom”. “Ja és suficient d’enganys i, per favor, que marxin a casa democràticament i ens deixin governar als que tenim ganes i sabem governar per a tots els catalans amb independència de la seva ideologia”, ha demanat el candidat popular.

Ha considerat inadmissible que el govern de la Generalitat en lloc de crear oportunitats s’hagi dedicat a crear divisió i zitzània i ha acusat els independentistes d’estar més preocupats per reclamar que “els Jordis” tornin de la presó a Catalunya que perquè tornin les empreses que se’n van anar.

En oposició a ells, ha ressaltat, fent un joc de paraules, que la seva prioritat no serà la llei d’independència, sinó la llei de dependència, que els pensionistes puguin cobrar i que les empreses es quedin. El PP, ha afirmat, “lluitarà perquè ningú obligui els catalans a renunciar a viure en pau i amb tranquil·litat econòmica, ni tampoc a sentir-se també espanyols”.

“Que l’escoltin perfectament Puigdemont, Junqueras i tota la tropa: ens sentim molt catalans, però orgullosament espanyols”, ha subratllat Albiol. En aquest sentit, ha defensat que la seva candidatura és “molt representativa” de la societat catalana, perquè no només representa els simpatitzants del PP, sinó tots els qui se senten catalans i espanyols, a diferència de la del PDeCAT.

Segons ha recalcat, la llista que lidera Carles Puigdemont està plena de “radicals”. “Tots han estat treballant per la ruptura amb la resta d’Espanya i representen només una part molt petita i absolutament radicalitzada”, ha incidit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona