Política

judicialització del procés

Tres caps dels Mossos i un director d’escola, al jutjat

El titular del jutjat d’instrucció 2 de Sabadell ha citat a declarar en qualitat d’investigats tres càrrecs dels Mossos d’Esquadra i el director de l’escola Pere Calders de Polinyà, acusats d’un delicte de desobediència a l’autoritat judicial, arran de la celebració del referèndum.

El jutge Marcos Melendi López va obrir una investigació en rebre una denúncia d’un particular contra el comportament d’agents dels Mossos per la seva suposada no persecució de delicte, en no evitar les votacions de la ciutadania durant l’1-O. Per això, va citar com a investigats dos agents de la policia catalana i arran de les seves declaracions, ara el jutge ha imputat els seus superiors, segons informava ahir el gabinet de premsa del TSJC.

En concret, el jutge vol interrogar un inspector i un subinspector, responsables de la sala regional del complex central Egara, i també el cap de la comissaria de Santa Perpètua de Mogoda.

Paral·lelament, el jutge demana a la direcció d’aquesta escola de Polinyà que “identifiqui la persona que va exercir el càrrec o funcions de director del mateix entre els dies 27 de setembre i 1 d’octubre de 2017”, i el cita a declarar com a investigar. Cal recordar que la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, va assumir la direcció de tots els centres educatius per la celebració de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia