Política

Catalunya Sí que es Pot (CSQP)

Dates: 19 de juliol del 2015

Història: Plataforma electoral d’esquerres integrada per ICV, EUiA, Podem i Equo. Procés Constituent, en canvi, va refusar formar part de la coalició. Es va formar a imatge i semblança de la fórmula Barcelona en Comú. Malgrat l’acord inicial, la tasca diària al Parlament ha fet aflorar, des de bon començament, les tensions internes, sigui pel protagonisme de cada partit, sigui per la posició referent al procés sobiranista, les quals han acabat en una ruptura de facto en els darrers mesos.

Ideari: El manifest fundacional defensava una República Catalana, si bé no es pronunciava explícitament per un horitzó independentista o un de confederal. El programa tenia un marcat perfil social, amb unes línies bàsiques d’actuació centrades en la creació d’un “pla de rescat ciutadà” per actuar contra les desigualtats socials, la lluita contra la corrupció, la realització d’auditoria ciutadana en relació amb el deute de la Generalitat i la nacionalització dels serveis públics executats pel sector privat.

Eleccions: En les eleccions al Parlament del 27-S, es va presentar per primera vegada. Després d’una reunió entre Joan Herrera i Pablo Iglesias es va fer públic que l’acord entre ICV i Podem es repetiria en les eleccions al Congrés del 20-D, si bé CSQP disposaria de grup propi.

Dirigents destacats: Lluís Rabell, Joan Coscubiela, Albano Dante-Fachin, Joan Josep Nuet i Gemma Lienas.

Web i xarxes socials:

http://catalunyasiqueespot.cat/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.