Política

Eleccions 21-D

Anna Gabriel a Sáenz de Santamaría: “On és la divisió de poders?”

La diputada de la CUP critica que aquells a qui preocupava la legalitat del Parlament el 6 i 7 de setembre callin ara quan la vicepresidenta espanyola parla de decapitar l’independentisme

Avisa que l’ofensiva de l’Estat no va contra els sobiranistes sinó contra la democràcia

La diputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha denunciat aquest diumenge l’“absoluta connivència” del PP amb el sistema judicial, en al·lusió a les paraules de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que dissabte es va vantar d’haver “escapçat” l’independentisme.

“On és la separació de poders?”, li ha preguntat Gabriel durant un acte de campanya de la CUP a Sabadell. “On són tots aquells als qui tant els preocupava la legalitat del Parlament el 6 i 7 de setembre? On és tota aquesta gent quan senten a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría dient que gràcies a Rajoy s’ha decapitat l’independentisme?”, ha afegit.

En aquest context, ha retret al PSC i als comuns que es preocupéssin molt per les garanties del referèndum de l’1 d’octubre però no ho facin amb les del 21-D. “ “Quines garanties de llibertat tenim ara? On són els drets fonamentals, els drets civils i polítics en aquestes eleccions?”, ha demanat.

“On són aquestes esquerres que criden i assenyalen al PP i la seva absoluta connivència amb un poder judicial que vol instruir una causa general contra tot l’independentisme?”, ha criticat.

Gabriel ha avisat que “l’ofensiva de l’Estat no va contra l’independentisme” sinó contra la democràcia perquè, segons ella, la població catalana ha decidit reivindicar sobiranies i drets.

Davant d’això, l’exdiputada cupaire ha apel·lat a “l’esquerra que brama” a no “resignar-se” per evitar que s’imposin els partits constitucionalistes. Segons ella, si guanyen els partits que donen suport al 155 la societat “retrocediria molts anys enrere”. “Escoles en mans de professors que tindran por de parlar de qualsevol cosa als seus alumnes, mitjans de comunicació desinfectats, societat desinfectada, independentisme escapçat, una societat que recularia molts anys enrere”, ha alertat. “No són dies de quedar-se a casa ni de tenir mandra. Si ens deixem vèncer vindran els del 155 i tindrem una societat desinfectada. La mandra serà una broma al costat del que ens pot venir a sobre”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia