Política

C’s veu “difícil” arribar a acords amb els comuns però negociarà amb tothom “fins l’últim dia”

De Páramo lamenta que la formació de Xavier Domènech els hagi tancat la porta a presidir la mesa del Parlament

El PP garanteix el suport als taronges però insisteixen que Arrimadas ha d’intentar també formar govern

Ciutadans (C’s) ha admès aquest dijous que veu “difícil” arribar a acords amb Catalunya en Comú-Podem després que la formació que lidera Xavier Domènech hagi tancat la porta a facilitar que el grup d’Inés Arrimadas tingui la presidència del Parlament o de la Generalitat.

En una roda de premsa aquest migdia a la seu del partit, el secretari de Comunicació i portaveu de la formació, Fernando de Páramo, ha insistit que, malgrat tot, cal negociar amb tothom “fins l’últim dia”, tot i que ha lamentat que els comuns mantinguin el “veto” a la formació d’Arrimadas. “Estan més a prop dels independentistes que d’un canvi per a Catalunya”, ha criticat De Páramo. En aquesta línia, ha constatat que l’adversari dels comuns és Cs, i no Puigdemont o el vicepresident destituït i líder d’Esquerra, Oriol Junqueras. “És difícil arribar a acords amb els qui no ho volen i et veten des del primer dia”, ha lamentat.

De Páramo ha confirmat que el seu partit no ha mantingut converses “formals ni informals” amb els de Domènech.

Suport del PP

Ciutadans sí que pot comptar amb el suport del PP. El secretari general dels populars catalans, Santi Rodríguez, ha assegurat que el seu partit donarà suport a què Cs pugui presidir la mesa. Ara bé, ho ha vinculat a què la cap de llista del partit taronja, Inés Arrimadas, intenti formar govern.

Rodríguez ha assegurat que el seu partit no té “cap inconvenient” en què Cs pugui optar a la presidència del Parlament i ha explicitat el seu suport a la formació “si el necessiten, el volen i el demanen”. Tot i això, ha insistit que aquest “no és un fet aïllat” i que com a guanyadors de les eleccions, a Cs tenen l’“obligació” amb els electors d’“assumir la responsabilitat d’haver guanyat les eleccions” i obrir converses “per visualitzar la possibilitat o no de formar govern”, tot i reconèixer les dificultats existents. En tot cas, ha dit que aquestes dificultats són les mateixes que poden existir per assolir la presidència del Parlament i per això l’ha instat a “no fer diferències”.

D’altra banda, Rodríguez ha descartat que hi pugui haver un pacte entre Carles Puigdemont i l’Estat sobre la situació jurídica d’aquest ja que ha reivindicat que a l’Estat hi ha “separació de poders”.

El secretari general del PP, Santi Rodríguez, ha reconegut que aquest matí s’han produït “converses informals” per tal que alguna formació els pugui cedir un diputat per formar grup parlamentari propi. De Páramo ha assegurat que Cs no ha parlat ni valorat encara la possibilitat de cedir un escó al PP per tal que la formació que encapçala Xavier García Albiol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona