Política

política

Concentracions per la llibertat

Les principals ciutats gironines –incloent-hi les set capitals de comarca– van fer ahir a les vuit del vespre concentracions per demanar la llibertat del vicepresident destituït, Oriol Junqueras, com a “rèplica” a la convocada a Sant Vicenç dels Horts, el seu poble. A Girona, més de 1.500 persones van omplir la plaça del Vi al crit de “Llibertat!” seguint la convocatòria de Girona Vota, la plataforma unitària que agrupa 10 partits i 8 entitats sobiranistes de la ciutat. El president d’Òmnium al Gironès, Sergi Font, va destacar que contra la “humiliació” el que cal és continuar sortint per mostrar que “no aconsegueixen desmoralitzar-nos”. A banda de la lectura del manifest, a càrrec de l’ANC, també hi va intervenir Maria Mercè Roca, en nom d’ERC, el partit de Junqueras. Va subratllar que a les presons espanyoles ens tenen “segrestats quatre homes bons” i que ja “no hi ha excuses”: després de guanyar el 27-S, l’1-O i el 21-D és el torn “d’implementar la República.

A Figueres es van concentrar a la Rambla unes 500 persones convocades per Figueres per la República i diversos partits. Hi va haver parlaments d’Àlex Jiménez, Sebastià Roig i Joan Fàbregas i es van fer crides a la llibertat de tots els presos polítics. Abans s’havia engalanat un arbre de Nadal en el qual es van penjar desitjos de llibertat. En algunes targetes es llegia “Indult per tots” i gairebé totes feien crides a la llibertat dels presos polítics. Al Baix Empordà, a més de la concentració a la Bisbal –amb unes 150 persones–,, el CDR Guíxols va penjar llaços grocs en el recorregut de la cavalcada de Reis. Els voluntaris guixolencs ja es van concentrar dimecres per retirar cartells electorals que encara romanien penjats als fanals i aquest matí han convocat els veïns a presentar instàncies al consistori demanant la penjada d’una pancarta reclamant l’alliberament dels presos polítics. A Palamós, el CDR també ha organitzat per aquest matí (d’11 a 13 h a la plaça dels Arbres) un taller per confeccionar fanalets estelats per a la cavalcada. A Olot, la portaveu d’ERC, Anna Barnadas, va llegir fragments de cartes escrites per Junqueras. A la comarca de la Selva també es van fer concentracions, com a Blanes i Santa Coloma de Farners, on es van aplegar prop d’un centenar de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona