Política

mobilitzacions pels presos

Unes 700 persones marxen a Pineda de Mar per exigir la llibertat dels presos polítics

La protesta arrenca de la plaça d’Espanya i desemboca, simbòlicament, a la plaça de la República

Un grup de veïns de Calella se sumen a l’acte

Unes 700 persones van prendre part ahir al migdia en la marxa groga que l’ANC va organitzar a Pineda de Mar i que també va tenir el suport d’una delegació de Calella. Dues àmplies comitives van partir de dos punts diferents, a cadascun dels municipis, i després de caminar prop d’una hora es van trobar a la plaça Nova de Pineda, des d’on es van desplaçar plegats fins a arribar a la plaça de la República. La marxa anava deixant rastre per allà on passava, atès que el recorregut s’anava omplint de llaços grocs, símbol de la solidaritat amb els presos polítics.

La marxa, segons va explicar Jordi Sancho en nom de l’ANC, va transcórrer “de manera pacífica”, al marge d’un incident puntual i “d’alguna cara descontenta que ens anàvem creuant i que no semblava compartir el nostre reclam”. El recorregut de la marxa, en el cas de Pineda de Mar, contenia una elevada dosi de simbolisme, ja que el punt de partida es va situar a la plaça d’Espanya però els manifestants van acabar fent el trànsit a la plaça de la República. “És un missatge molt clar de cap a on volem anar”, va indicar Sancho. L’ANC, amb la col·laboració d’Òmnium, també va aprofitar l’impacte de la iniciativa per vendre llaços grocs i recaptar diners per ajudar les famílies dels empresonats. Els llaços es van esgotar abans del que estava previst. Junt amb els donatius, es van recollir més de 1.100 euros.

El drama dels presos polítics no va ser l’únic tema de la jornada. La voluntat de segregar els alumnes en funció de la llengua que parlen, anunciada pel govern de l’Estat, també va ser el blanc de totes les crítiques. “La llibertat que volen donar és falsa. No podran escollir si no dominen les dues llengües”, comentava la Rosa, mestra de professió.

Nova agressió d’un espanyolista

L’únic incident desagradable que es va produir durant la marxa per l’alliberament dels presos polítics va tenir lloc quan s’havia donat per acabat l’acte. Un home va començar a arrencar llaços grocs i, en veure’s gravat amb un mòbil, es va acostar al propietari del telèfon per agredir-lo verbalment i físicament. El vídeo ja circulava ahir a la tarda per les xarxes socials i es veu perfectament com l’agressor intimida l’home que el gravava amb frases com ara: “«¿Quieres que te pegue una paliza?»” i “«¿Te grabo yo a ti cuando te vas a follar con los maricones?»”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona